Haberler

Gazze -Mısır Refah Sınır Kapasını Sürekli Açık Tutacak

Mısır'ın, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah sınır kapısını 24 saat süreyle açık tutacağı belirtildi.

Mısır'ın, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah sınır kapısını 24 saat süreyle açık tutacağı belirtildi.

Filistinli bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah sınır kapısını 24 saat süreyle açık tutacağını bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, Gazze'deki Filistin Hükümeti ile Mısır tarafı arasında, Gazze'nin güneyindeki Refah sınır kapısının önümüzdeki dönemde sürekli açık tutulması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Önümüzdeki dönemde bu anlaşmanın yürürlüğe gireceğini ifade eden yetkili, anlaşmanın içeriği ve zamanı hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Öte yandan, Mısır, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, anayasa yeminini ettikten sonra geçen hafta Kahire Üniversite'sinde yaptığı konuşmasında, Mısır'ın cumhurbaşkanı, hükümeti, halkı ve bütün kurumları ile Filistin halkının meşru haklarına kavuşana kadar yanında olduğunu ve bunun için bütün enerjisini harcayacağını söylemişti.

Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olan Refah sınır kapısı, Refah kentinin güneyinde, Mısır'ın Sina yarımadası tarafında yer alıyor.

İsrail, Haziran 2006'da "Gilad Şalit" adlı İsrailli askerin Filistinli gruplar tarafından esir alınması sonrasında sınırı kapatmış, uluslararası gözlemcilerin Gazze'ye geçişine izin vermemişti.

Muhabir: Meryem Kasım

Yayıncı: Fatih Okumuş - Tarkan Demir - GAZZE

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title