Haberler

Gazze: İsrail'in Filistin Topraklarındaki Saldırıları

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'ya 3 gün önce giren İsrail askerleri geri çekildi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'ya 3 gün önce giren İsrail askerleri geri çekildi.

İzzettin El Kassam Örgütü askeri kanadı sözcüsü Ebu Ubeyde, bugün bir basın toplantısı düzenledi. Ubeyde, İsrail askerlerinin Filistinli militanların gösterdiği güçlü direnişe dayanamayarak geri çekildiklerini söyledi. İsrail askerlerinin beklemedikleri bir direnişle karşılaştıklarını vurgulayan Ubeyde, "Gösterdiğimiz güçlü direnişe dayanamayarak kaçtılar. Hatta aralarında kimliklerini ve bir çok özel eşyasını almaya fırsat bulamayanlar bile var" dedi. Ebu Ubeyde, yere döşedikleri bombalarla bir tankın paletini de kopardıklarını söyledi.

İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından Filistinliler, El Salatin Mahallesi'nde kalan tank paletini mahalle meydanına getirdi. Mahalle meydanında, halka şeklindeki paletin ortasında boynuna bayrak asılı Filistinli Esil El Sultan isimli küçük bir kız, zafer işaretleri yaparak yürüdü. İçi toprakla doldurulan paletin, Filistin direnişinin bir simgesi olarak meydanda kalacağı öğrenildi.

3 gün önce Beyt Lahya'ya giren İsrail Ordusu'nun düzenlediği operasyonda, çoğu sivil olmak üzere 37 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail Ordusu'na ait buldozerler, telefon ve elektrik hatlarının yanı sıra pek çok Filistinli'nin evi ile bahçesi de tahrip etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title