Haberler

Gazze: İsrail-filistin Arasında Ateşkes

İsrail ve Filistin Tarafları Arasında Ateşkesin Yürürlüğe Girmesinin Ardından İsrail Ordusu, Gazze'de İşgal Ettiği Yerlerden Çekildi; Fakat Geriye Sadece Enkaz Kaldı.

İsrail ve Filistin tarafları arasında ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, Gazze'de işgal ettiği yerlerden çekildi; fakat geriye sadece enkaz kaldı.

İsrail ordusunun işgal ettiği Beyt Hanun Cebaliye ve Şeyh Zaid gibi bölgelerde ev, iş yeri ve tarlaları tahrip ettiği bildirildi. İsrail'e öfkeli duyan bir çok Filistinli, İsrail ordusunun Hamas ile çatışmaları bahane ederek ev ve iş yerlerine zarar verdiğini düşünüyor. Beyt Hanun'da okullar dahil bir çok bina İsrail saldırılarından nasibini almış durumda.

Ebu Halid isimli Filistinli, "İsrail, bize karşı her silahı kullandı. Sivillere karşı kullandığı silahları İngiltere ve Amerika'dan alıyor. Bizim sadece kaleşnikofumuz var. Kendimizi kendimizi apaçi helikopterleri ile tanklara karşı nasıl koruyalım. Birinci katil Bush'tur çünkü İsrail'e bizleri öldürmesi için izin verdi; tıpkı Irak'ta olduğu gibi" dedi.

Hamid Muhammed ise İsrail'in ateşkesine güvenmediğini belirterek, "İsrail, ateşkese saygılı kalmayacak ve saldıracaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title