Haberler

Gazze: Gazze'de 2 İtalyan Kızılhaç Görevlisinin Kaçırılması

Gazze'de 2 İtalyan Kızılhaç Görevlisinin Kaçırılmasının Ardından Polis İtalyanlar'ın Kaçırıldığı Han Yunus Mülteci Kampı'nın Muhafaza Bölgesinde Operasyon Başlattı.

Gazze'de 2 İtalyan Kızılhaç görevlisinin kaçırılmasının ardından polis İtalyanlar'ın kaçırıldığı Han Yunus Mülteci Kampı'nın Muhafaza bölgesinde operasyon başlattı.

Kızılhaç'ın Gazze Sözcüsü Sayymen Shouno, 2 İtalyan Kızılhaç görevlisinin yerel saatle 15.30'da Han Yunus'un Muhafaza bölgesinde kaçırıldıklarını, kaçırılan İtalyan Kızılhaç görevlilerinin isimlerini Marko Morinetti, Morana Kladyo olduğunu açıkladı.

Hükümet yetkilileri ve güvenlik güçleriyle irtibata geçtiklerini de söyleyen Shouno, "Bu iki İtalyan Kızılhaç görevlisi uluslararası misyonla burada bulunuyordu. Kaçırılmaları hiç hoş bir şey değil. Biz olabilecek tüm bağlantıları kurduk. Hızlı ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmalarını istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan, İtalyanlar'ın kaçırılmasını El Aksa Şehitleri Tugayı üstlenmişti. Bağımsız kaynaklar, İtalyanlar'ın Hamas'a bağlı militanlar tarafından rehin alındığını ileri sürdüler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title