Haberler

Gazze: Filistin'de Yeni Ateşkes İmzalandı

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın Taraflar Arasında Yeni Bir Ateşkes Sağlandığı Yönündeki Açıklamasını Doğruladı.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın taraflar arasında yeni bir ateşkes sağlandığı yönündeki açıklamasını doğruladı.

Kısa süre önce Filistin Lideri Abbas'ın, El Fetih ve Hamas militanları arasındaki çatışmaları durdurmak amacıyla iki taraf arasında yeni bir ateşkes konusunda anlaşma sağlandığı ve saat 23.00'ten itibaren ateşkesin yürürlüğe gireceği konusundaki açıklamaları, Başbakan Haniye tarafından da doğruladı. Abbas'ın açıklamasına göre, şu saat itibariyle yürürlüğe girmiş olması beklenen anlaşma, iki tarafın silahlı adamlarının Gazze sokaklarından çekilmesini içerirken, ateşkesin uygulanmasının İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacağı kaydedildi. Abbas, anlaşmanın dost ülke ve dost liderlerle yapılan görüşmeler sonucunda sağlandığını söylerken, dost liderlerden Ürdün Kralı Abdullah'ı örnek gösterdi.

Ürdün'ün başkenti Amman'dan yetkililer tarafından yapılan açıklamada da, Kral Abdullah'ın Abbas ile telefon görüşmesi yaptığı ve Hamas ile El Fetih yöneticilerinin yeni bir anlaşma için toplanmalarını istediği ifade edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title