Haberler

Gazze: Filistin'de Hükümet Kurma Çalışmaları

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ile Başbakan İsmail Haniye'nin Yeni Bir Ulusal Birlik Hükümeti Kurulmasıyla İlgili Görüşmelerinde Son Aşamaya Gelindi. Kurulması Öngörülen Hükümetin Hamas ve El Fetih Destekli, Dünya Kamuoyunca da Kabul Edilebilecek Birleşik Bir Hükümet Olacağı Açıklandı.

Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ile Başbakan İsmail Haniye'nin yeni bir ulusal birlik hükümeti kurulmasıyla ilgili görüşmelerinde son aşamaya gelindi. Kurulması öngörülen hükümetin Hamas ve El Fetih destekli, dünya kamuoyunca da kabul edilebilecek birleşik bir hükümet olacağı açıklandı.

Haniye ve Abbas görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı sözcülüğü ofisinden Nebil Ebu Rudeyna, "Yeni ulusal birlik hükümeti kurulması konusubnda bazı problemlerimiz var. Önümüzde böyle bir seçenek varken bu şansı kaybetmek istemiyoruz. Başbakan ve Cumhurbaşkanı bu konuyu görüştü. Hamas Dış Politika Şefi Halid Meşal de telefonla arayarak görüşmelere katkı sağladı. Kurulacak yeni hükümet teknokratlardan oluşacak yani hükümette Hamas ve Fetih üyeleri bulunmayacak. Çünkü yeni kurulacak hükümetin herkes tarafından kabul görmesini istiyoruz" dedi.

Hamas adına açıklama yapan parlamenteri Halil El Hayyami ise "Şu anda ciddi bir iş üzerinde çalışıyoruz. Kısmen problemler var ama görüşmeleri kesmek gibi bir lüksümüz yok. Görüşmelerde final noktasına geldi ve görüşmeler durmadan devam edecek. Herkesin kabul edeceği bir hükümet üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Filistin Birliği Partisi'nden Mustafa Baruti ise "Yeni hükümeti kurmaya çalışıyoruz. Benim umudum problemleri çözeceğimiz ve ulusal hükümeti gerçekleştireceğimiz yönünde" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title