Haberler

Gazze'de narkoz gazının tükenmesi nedeniyle acil durumdaki hastaların hayatı tehlikede

Güncelleme:

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde cerrahi operasyon sırasında narkoz için kullanılan nitröz oksit gazının tükenmesi nedeniyle acil ameliyat olması gereken hastaların hayatının tehlikede olduğu bildirildi.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde cerrahi operasyon sırasında narkoz için kullanılan nitröz oksit gazının tükenmesi nedeniyle acil ameliyat olması gereken hastaların hayatının tehlikede olduğu bildirildi.

Filistin İnsan Hakları Kuruluşu, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası toplumu, başta nitröz oksit gazı olmak üzere tüm tıbbi ihtiyaçların Gazze Şeridi'ne girişine izin vermesi ve yükümlülüklerini yerine getirmesi için İsrail'e baskı uygulamaya çağırdı.

"Gazze sakinlerine tıbbi malzeme sağlamanın birincil sorumluluğu İsrail'e aittir." ifadesine yer verilen açıklamada, anestezide kullanılan nitröz oksit gazının tükenmesinin, acil cerrahi operasyona ihtiyaç duyan hastaların hayatını tehdit ettiği uyarısı yapıldı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı İdari İşler Genel Müdürü Mahmud Hammad da dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 2021 başından beri Gazze Şeridi'ne nitröz oksit girişini engellediğini belirterek, mevcut gazın tükenmek üzere olduğunu ve yalnız 10 gün yeteceğini belirtmişti.

Hammad, bölgedeki tüm devlet hastanelerinde acil ameliyatların durabileceği uyarısında bulunmuştu.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni Hamas'ın seçimleri kazandığı 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

İsrail'in 10 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılar 11 gün sürmüş, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti. 10 Mayıs'tan bu yana Gazze'ye giriş-çıkışlar katı şekilde sınırlandırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title