Haberler

Gazze'de Durum Kritik

Geçim Şartlarının Çok Kötü Durumda Olduğu, Benzin ve Mazot Sıkıntısıyla Birlikte Halkın Zor Şartlarda Yaşamını Sürdürmeye Çalıştığı Gazze'de, Mısır Sınırındaki Duvarın Tekrar Yıkılabileceği İfade Ediliyor.

Geçim şartlarının çok kötü durumda olduğu, benzin ve mazot sıkıntısıyla birlikte halkın zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalıştığı Gazze'de, Mısır sınırındaki duvarın tekrar yıkılabileceği ifade ediliyor.

İsrail sınırında yapılan eylem hakkında konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Eylemler bütün taraflara mesaj vermek amacıyla yapılıyor. Biz bu durumu daha fazla sürdüremeyiz. Buradaki insanlar kuşatmayı kaldırmak için her yolu deneyecekler" dedi.

Zuhri, kuşatmayı kaldırmak için her türlü eyleme başvuracaklarını söyleyerek, sınıra saldırma yolunu deneyebileceklerini ima etti. Hamas'ın İsrail ile ateşkes için Mısır aracılığıyla birçok teklif sunduğunu söyleyen Zuhri, İsrail'in ateşkese yanaşmadığını öne sürerek, "Hamas, şu an ateşkes yapıp kuşatmayı kaldırmak için Mısır'a her türlü teklifi sundu. Ancak, düşman bunları kabul etmiyor. İsrail'in şu an başka şartları var" diye konuştu.

Hamas olarak Arap ve Mısırlı liderlere sınırı açmak için çağrıda bulunduğunu söyleyen Zuhri, sınırlarının açılmasının hakları olduğunu söyleyerek, "Sınırlar açık olmalı. Özellikle Refah Sınır Kapısı'nın açık olması en doğal hakkımız" ifadesini kullandı. Zuhri, "Hamas olarak sınır kapısını açmak için her yolu deniyor, ancak şu ana kadar bir sonuç çıkmadı" dedi.

(İA-OYK-OYK-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title