Haberler

Gazü'de "AB-türkiye İlişkileri" Konulu Konferans

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) tarafından organize edilen "AB-Türkiye İlişkileri" konulu konferans, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlük Türkiye Masası Başkanı Christian Danielsson'un katılımıyla gerçekleştirildi.

GAZÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlük Türkiye Masası Başkanı Christian Danielsson, GTO Başkanı Mehmet Aslan ve GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'de 13 farklı ilde hizmet vermekte olan AB Bilgi Büroları'nın koordinasyonu kapsamında, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlük Türkiye Masası Başkanı Christian Danielsson, GTO'nun davetlisi olarak Gaziantep'e geldi. Ziyaret programı çerçevesinde, GAZÜ'deki konferansa katılan Danielsson, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Konferans sonundaki soru cevap bölümünde bir öğrencinin, "AK Parti'nin kapatılmasını demokratik bulmayanlar, neden daha önce partiler kapatılırken aynı tepkiyi göstermediler. Bu kişilerin demokrasi anlayışları sandıktan çıkan oy oranlarına göre farklılık mı gösteriyor?" sorusuna karşılık, "Süreci yakından takip ediyoruz. Biz bu konuya Türkiye'nin AB'ye katılım süreci çerçevesinde bakıyoruz.

Diğer konulara nasıl bakıyorsak aynı standartlar çerçevesinde bakıyoruz konuya. Umut ediyoruz ki bu dava, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde gerçekleştirmesi gereken reformlar üzerindeki ilgiyi dağıtmaz" şeklinde yanıt verdi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan ise, konferansta yaptığı konuşmasında, iş aleminin ve Türk halkının AB'ye bakış açısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aslan, "Konuşacaklarım devletimizi, hükümetimizi bağlamaz. Ben bir sivil toplum örgütü başkanı olarak konuşuyorum. AB'ye uyum sürecindeki reform sürecimiz, iç siyasi sebeplerden dolayı son bir yılda istediğimiz gibi devam etmiyor. Bu konunun vakit geçirilmeden öncelikli gündemler arasında üst sıralara alınması gerekir diye düşünüyorum. Halkımızın bakışında AB'ye olan destekte azalma var. Bunda, AB'nin tutumundan kaynaklanan sebepler var. Özellikle son 2 yıldır bazı Avrupa ülkelerinin liderlerinin siyasi söylemleri halkımızda, 'Türkiye'nin üyelik için önüne fazla engeller çıkarılıyor. Bizden diğer aday ülkelerden istenenden daha fazlası isteniyor ve hatta ne yaparsak yapalım bizi birliğe almayacaklar' gibi bir düşünce içerisine koyuyor" diye konuştu.

(TB-OÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title