Haberler

Gazü, Bölgenin Referans Üniversitesi Olacak

Gaziantep Üniversitesi (Gazü) Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Yeniden Rektör Seçilmesi Halinde Gazü'nün Bölgede Referans Üniversite Olacağını Söyledi.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, yeniden rektör seçilmesi halinde GAZÜ'nün bölgede referans üniversite olacağını söyledi.

Prof. Dr. Erhan Ekinci, rektörlük binasında basın toplantısı düzenledi. Rektör Prof. Dr. Ekinci, "Gaziantep üniversitesi bu bölgenin referans üniversitesi olacaktır. Nasıl ki Gaziantep bir marka şehirse, nasıl ki Gaziantep sanayicileri Türkiye'ye önderlik edebilen sanayicilerse Gaziantep Üniversitesi de bölgenin referans üniversitesi olacaktır" dedi.

"Üniversitemiz, yetiştirmiş olduğu öğrencilerinin eğitim düzeyi ve iş bulabilirliği, sanayi ile işbirliği yaparak teknoparkta yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve bölgenin sağlık merkezi olarak bölgede referans üniversite olacaktır. Eğer bunları başarabilirsek Gaziantep üniversitesi misyonunu tamamlayacaktır" diyen Prof. Dr. Ekinci, göreve geldiği ilk günden bu yana yetiştirdiği öğrenciler, sağlık merkezi ve teknopark olmak üzere üç temel iş olduğunu belirterek, "Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, ‘Biz Türkiye'de üniversite sanayi işbirliğini en iyi yapan üniversiteyiz' diyorsa, yine Yüksek Öğretim Kurum Başkanı beni görevlendirerek Halep Üniversitesi ile ortak kurul oluşturup, öğrenci ve hasta getirmemiz için destek veriyorsa bu üniversitemizin misyon sürecinde belli bir mesafe kaydettiğini gösterir" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Hastanesini 300 yataktan bin 50 yatak kapasitesine çıkardıklarını söyleyen Prof. Dr. Ekinci, "Ayrıca Onkoloji Hastanesi de üniversitemize bağlıdır. Her türlü kanser hastalığını tetkik ve tedavi eden bölgenin tek hastanesi. Onkoloji Hastanesi sadece Gaziantep'e değil, aynı zamanda komşu illere ve komşu ülkelere de hizmet veriyor. Hastanemizde 450-500 açık yatağımız var. Personel sıkıntımız olduğu için hasta kabul edemiyorduk. Personel sıkıntısı da çözümlendi" dedi.

Prof. Dr. Ekinci, teknoparkla ilgili de önemli adımlar kaydettiklerini ve teknoparkın açılabilecek düzeye geldiğini ifade ederek,"Teknoparkın eğitim çalışmalarıyla birlikte her türlü alt yapısını tamamladık. Komşu illere ve ülkelere Ar-Ge çalışması yapabilecek bir teknopark durumundayız. Bizden daha iyi örnekleri inceliyoruz. İki ay içerisinde Zürih Üniversitesi teknoparkı ile Gaziantep Üniversitesi Teknoparkı ortak şirket kuracak" şeklinde konuştu.

(SMR-OÇ-Y) 30.05.2008 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title