Haberler

Gazipaşa Havalimanı'nda Yangın Tatbikatı Yapıldı

Antalya'nın Gazipaşa Havalimanı'nda yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Antalya'nın Gazipaşa Havalimanı'nda yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Gazipaşa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta, havalimanına inişe geçen bir yolcu uçağı pistin başlangıç kısmına düşmesi sonucu yangın çıktı. Düşen uçağı gören görevlilerin telsizden anons edilmesinin ardından havalimanı içinde bulunan itfaiye ekipleri olay yerine ulaştı.

İtfaiye ekipleri duman çıkan bölüme su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, sağlık görevlileri de uçaktaki yolcuları tahliye etti.

Gazipaşa Alanya Havalimanı (GZP) Müdürü Cengiz Aşıklı burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür tatbikatları sıklıkla yaptıklarını söyledi.

Havalimanında yılda en az bir defa ateşli birkaç defa da ateşsiz yangın tatbikatı düzenlediklerini aktaran Aşıklı, "Diğer kurum ve kuruluşlarla acil durum protokolü gereği yapılan anlaşmalarımızda var. Bu yıl da yine sezon başlamadan tatbikat yapıyoruz. Gayet başarılı oldu, umarız ki gerçeğini yaşamayız ama bu görevi yapıyorsak hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz." dedi.

Aşıklı, ekiplerin her zaman eğitim yaptığını belirterek, tatbikattaki ekibi tebrik ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gazipaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title