Haberler

Gazipaşa'da 25 Seçmene Seyyar Sandık

Gazipaşa'da yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar evlerine getirilen seyyar sandıklarda oy kullandı. Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Antalya Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla oluşturulan seyyar sandık ekipleri, önceden başvuruları kabul edilen hastalara yardımcı olabilmek için sabah saatlerinde Gazipaşa Adliyesi önünden hareket etti. Ekipler, yaşlı ve bakıma muhtaç 25 hastanın oy kullanması için evlerine seyyar sandıkları götürdü. Sandık başkanı ve üyelerin nezaretinde evlerinde oy kullanan seçmenler ilk kez hayata geçen bu uygulamadan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

95 YAŞINDAKİ KADIN EVİNDE OY KULLANDI

Esentepe Mahallesi'nde görme zorluğu yaşayan, tansiyon ve şeker hastası Mazlume Şirin (95) de evinde kızı Leyla Uysal'ın yardımıyla oyunu kullandı. Annesinin görme bozukluğu, tansiyon ve şeker hastası olduğunu söyleyen Leyla Uysal, Bu uygulamayı duyduğumuzda sağlık raporumuzla birlikte başvurumuzu yaptık. Kabul edildi ve bugün görevliler seyyar sandığı evimize kadar getirdi. 95 yaşındaki annem bu sayede vatandaşlık görevini yaptı. Sandık eve gelmeseydi yaşlı annemi okula götürüp oy kullandırma şansım olmayacaktı. Çünkü yürüyemiyor ve arabamız yok. Devletimize bu uygulamasından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Gazipaşa'da 131 sandıkta 37 bin 887 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

'DEVLETİM BANA BU İMKANI SAĞLADI'

Kumluca ilçesine bağlı Kum Mahallesi Obalar mevkisinde ikamet eden ve yaklaşık 4 yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan Ahmet Özdemir (78) seyyar sandık uygulamasıyla oyunu kullandı. İlçe Seçim Kurulu tarafından görevlendirilen 8801 numaralı sandık görevlileri, Ahmet Özdemir'in evine gitti. Özdemir evine gelen görevliler eşliğinde oyunu kullandı. Prostat ve şeker gibi birden çok rahatsızlığı olduğunu belirten Ahmet Özdemir, Demokratik hakkım olan oy kullanma işlemimi yerine getirebilmem için devletimize müracaatta bulunduk. Devletim bana bu imkanı sağladı. İlçe Seçim Kurulu çalışanları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

MERDİVENLERİ EMEKLEYEREK ÇIKTI

Kumluca'da oturan Şerife Köse (81) ise oy kullanacağı Mavikent Ayşe- Mustafa Acarbulut Anadolu Lisesi'nin ikinci katındaki sandığına kendi imkanlarıyla çıktı. Yaşlılığın yanı sıra çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle yürümekte güçlük çeken Şerife Köse, oğlu Şahin Köse'nin yardım talebini reddederek, merdivenleri emekleyerek çıktı ve oyunu kullandı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title