Haberler

Gaziosmanpaşa'dan sel bölgesine yardım eli

Güncelleme:

Gaziosmanpaşa'dan sel bölgesine yardım eli

-Yardım tırların dualarla uğurlandı

İSTANBUL - Kastamonu ve Sinop'ta yaşanan sel felaketinin ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi, afetzedelere destek olmak için bölgeye 3 tır yardım malzemesi ile çalışmalarda görev yapmak üzere 1 adet vidanjör gönderdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ülkenin birçok noktasında çıkan orman yangınlarından sonra bu kez de Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için harekete geçti. Bu kapsamda ilçedeki STK'ların da destekleriyle sel mağdurlarına yönelik içme suyu, temizlik malzemesi, gıda ve kıyafet gibi birçok temel ihtiyacın yer aldığı 3 tır yardım malzemesi toplandı. Bozkurt, Abana ve Ayancık ilçelerindeki afetzedelere ulaştırılmak üzere gönderilen yardım tırları ile birlikte çalışmalarda kullanılmak üzere 1 adet vidanjör de bölgeye sevk edildi. Yardım malzemeleri, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sinop Dernekler Federasyonu yetkilileri, Kastamonulular Dayanışma Derneği yetkilileri ve vatandaşlar tarafından Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan dualarla uğurlandı. Öte yandan Başkan Usta, uzman bir ekiple incelemeler yapmak üzere bu gece sel bölgelerine doğru hareket edecek.

"Öncülük yapmak adına farkındalık oluşturmak için bu çalışmayı yapıyoruz"

Yardım tırlarını yola çıkacağı bölgede açıklama yapan Başkan Usta, "Ülkemizin son günlerde karşılaşmış olduğu durumlar hepimizce malum. Başta sel ve deprem felaketleri. Dünyanın belki de yüz yılda karşılaşmadığı yangın felaketi ve şimdi de çok ender rastlanan şekliyle. Bir felaketle karşı karşıyayız. Millet olarak bunun üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Devlet millet işbirliği içerisinde bugüne kadar olanların üstesinden geldik. Çok hızlı hareket eden devletimizin bütün organlarına destek olmak amacıyla sizlerin destek ve duasıyla bu tırlarımızı ve iş makinamızı yarın orada olacak şekilde uğurluyoruz. Orada çok büyük bir felaket yaşanıyor. Büyük mağduriyetler, çökmüş binalar kaybolmuş insanlar var. Bir dilim ekmek bulamayan bir yudum su içemeyen duruma düşmüş insanlar var. Ama biz burada sizlerin desteğiyle öncülük yapmak adına farkındalık oluşturmak adına bu çalışmayı başlattık" dedi.

"İnsanlık olarak üzerimize düşen mesajı almalıyız"

Başkan Usta, doğru yapılaşmanın önemini vurgulayarak, "Belki insanlık olarak bizler de buradan pay almak, üzerimize düşen mesajı almak, ders çıkarmak durumundayız ki yapacağımız her türlü yapılaşmayı, kuracağımız her türlü şehirleri ve kentleri alacağımız tedbirleri bu ölçüde dikkate alalım. Hep birlikte bu sorunların üstesinden gelerek inşallah bundan sonra bir daha böyle durumlara maruz kalmamak adına millet olarak bu dayanışmayı sürdürür, millet olarak bu tedbirleri alır ve bunlara uyarız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Gaziosmanpaşa Sinop Genel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title