Haberler

Gaziosmanpaşa'da Şehit Edilen Polisin Davası Sürüyor

Gaziosmanpaşa'da Geçtiğimiz Yıl Şehit Edilen Metehan Şahbaz'ın Davası, Eyüp Adliyesi'nde Devam Ediyor.

Gaziosmanpaşa'da geçtiğimiz yıl şehit edilen Metehan Şahbaz'ın davası, Eyüp Adliyesi'nde devam ediyor.

Eyüp Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün gerçekleşen dava sebebiyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Davayı şehit polis memuru Metehan Şahbaz'ın ağabeyi Veli Şahbaz, Ahmet Şahbaz ve Mehmet Şahbaz da takip etti.

Şehit polis memurunun kardeşleri duruşma sırasında, "Bu sıkılan kurşun devlete sıkıldı. Şehit edilen kardeşimize avukat dahi tayin edilmezken, katil zanlısına devlet avukat tayin etti. Bu nasıl adalet. O gün cenazede olup da basına açıklama yapan yetkililerden bugün hiçbiri burada yok" dedi.

Adliye önünde bekleyen Muradiye Okur isimli kadın ise, "Nevzat Razi isimli kişi oğlum Bekir Okur'u da 2 yıl önce öldürmüştü. Bu cinayetten 17 yıl ceza aldı. Bizim canımız yandı" diye konuştu.

Bu arada Nevzat Razi'nin yakınları olduğu öğrenilen bazı kişilerin Razi getirildiği sırada adliye önünde polislere ve şehit ailesi yakınlarına tükürerek ve küfrederek taciz ettiği iddia edildi. Bunun sonucunda şehit aileleri ile Nevzat Razi'nin yakınları arasında arbede yaşandığı öğrenildi.

KOVALAMACA

Nevzat Razi adliyedeyken, Razi'nin yakını olduğu öğrenilen Murat A. isimli kişinin hareketlerinden şüphelenen motorlu yunus ekipleri, şahsı kontrol etmek istedikleri sırada şahıs kaçmaya başladı. Eyüp sokaklarında şahsı kovalayan polisler, Murat A.'yı kapalı bir otopark içerisinde yakaladı. Yapılan üst aramasında üzerinden kimlik çıkmayan Murat A., polis merkezine götürüldü.

OLAY

Asayiş ekipleri, 15 Mayıs 2006 da bir aracı Gaziosmanpaşa İstanbul Caddesi girişinde durdurmak istedi. Araç ise kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu araç Berek yolunda beton bariyere çarparak durmuş ve sonrasında çatışma yaşanmıştı.

Saldırganlardan Nevzat Razi isimli kişinin açtığı ateşle polis memuru Metehan Şahbaz başından aldığı kurşunla şehit olmuş diğer polis memuru Coşkun Kaya da ayağından yaralanmıştı

Kaçan şahıslardan 2'si daha sonra Bayrampaşa metro istasyonunun arkasında asayiş ekipleri tarafından yakalanmıştı. Kaçan 3. şahıs olan Nevzat Razi ise bir süre sonra Cinayet Büro Amirliği'ne teslim olmuştu.

(KT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title