Haberler

Gaziosmanpaşa'da Çocuklar Doğal Afetlere Karşı Bilinçlendiriliyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencileri ’Temel Afet Bilinci Eğitimi’ projesiyle doğal afetlere karşı bilinçlendiriyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencileri 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' projesiyle doğal afetlere karşı bilinçlendiriyor. Proje kapsamında 100 bin çocuğun eğitimden faydalanması amaçlanıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan 'Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekibi' ilçede faaliyet gösteren Selahaddin Eyyübi İlköğretim Okulu'nda uygulamalı Afet Yönetimi Eğitimi verdi. Olası bir İstanbul depremine ve diğer doğal afetlere yönelik hazırlanan 'Temel Afet Bilinci Eğitim' projesi kapsamında eğitim veren Afet Yönetimi Uzmanı Şenol Alemdar, çocukları afet sırasında neler yapılması gerektiği, afet ve acil durum çantasının hazırlanışı ve acil durum telefonları hakkında bilgilendirdi.

Öte yandan çocuklara Türkiye'nin 'deprem dedesi' olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara'nın hazırladığı 'Kıpırdayan Dünyamız' isimli film izletildi. Doğal afet konularında bilinçlendirilen çocuklara daha sonra ise öğrendiklerini uygulamaları için tatbikat yaptırıldı.

"3 YIL İÇERİSİNDE TÜM OKULLARDA BU EĞİTİMİ VERECEĞİZ"

Doğal afet konularında çalışmalar yaparak çocukları bilinçlendirmenin önemli olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Amacımız çocuklarımızı afetlere karşı duyarlı hale getirmek, bilinçlendirmek, afet anında alması gereken tedbirlerle ilgili onları donanımlı hale getirmek. Tabi ki çocuklarımızın tek başına bu bilgileri öğrenmesi yetmiyor. ya okulda ya çevresinde ya da evlerde afetlere maruz kalabiliyoruz. Kendi öğrendiklerini, alışkanlıklarını aileleri ile birlikte de geliştirmesine katkı sağlamak. Bu bakımdan çocuklarımızı bilinçli hale gelmelerinden sonra çantalarını temin etmek, donanımlı hale getirmek ve afete hazırlamak durumundayız. Burada yapmaya çalıştığımız, özellikle ilçemizde 100 binin üzerinde bulunan öğrencilerimiz aracılığı ile ilk etapta 4'üncü sınıfları planladık. Sonrasında ise Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile birlikte önümüzdeki 3 yıl içerisinde tüm okullarda bu eğitimi vererek çocuklarımızı afetlere karşı sürekli duyarlı tutmak, bilinçli tutmak, onların afetlere karşı hazırlıklı olmalarında öncülük etmek. Tabi ki afet olduğu zaman bir şey yapmak mümkün olmuyor. Biz ne kadar duyarlı olursak ne kadar tedbir alırsak ne kadar kendi etrafımızda afetle ilgili bilgileri paylaşırsak afete karşı duyarlılığımız artar" diye konuştu.

Doğal afetlere ilişkin bilgiler edindiğini belirten Ela Nur Yıldız, "Bugün deprem olduğunda ne yapacaklarımızı öğrendik. Eğer bir kütüphanede isek masanın yanına ya da altına girip tutunmalıyız. Başımızı eğip çökmeliyiz. Eğer masa yoksa duvara karşı eğilip çökmeliyiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Belediyesi İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title