Haberler

Gaziosmanpaşa'da Bereketli Gönül Sofraları

Güncelleme:

İlk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaşan sokak iftarlarının ilki Bağlarbaşı Mahallesi, Adsız Nefer Caddesi'nde binlerce Gaziosmanpaşalının katılımıyla gerçekleşti.

Gönül sofralarını çadır dışına taşıyarak uyguladığı sokak iftarlarıyla bir ilki başlatan Gaziosmanpaşa Belediyesi bu yılda aynı geleneği sürdürerek ilçedeki 16 mahallede de sokak iftarları düzenliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Ramazan ayının ilk günü sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği Gönül Sofraları adı verilen sokak iftarı Bağlarbaşı Mahallesi, Adsız Nefer Caddesi'nde Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, belediye başkan yardımcıları, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş ve binlerce Gaziosmanpaşalının katılımıyla gerçekleşti. Belediye ile vatandaşlar ramazan ayının bu ilk gününü birlik ve beraberlik içinde geçirirken, birlikte iftar açmanın huzuru tüm içtenliğiyle yaşandı. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar. İftar öncesi cadde boyunca kurulan tüm masaları gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Dr. Erhan Erol, "Tüm Gaziosmanpaşa'mıza güzellik, birlik ve beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan ayı diliyorum" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi "Gönül Sofraları"nı bu yıl İstanbul Boğazı'nın serin sularında da kuruyor. Ramazan ayının ilk gününde Gaziosmanpaşa Gemisi'nde buluşan Gaziosmanpaşalılar İstanbul Boğazı'nın mavi ve serin suları üzerinde boğaz turu eşliğinde iftarlarını açtılar. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol'da ilçede gerçekleştirilen sokak iftarında orucunu açtıktan sonra boğaz turuna katılarak, iftar sonrası boğazın eşsiz manzarasının tadını çıkartan vatandaşlarla bol bol sohbet etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin "Gönül Sohbetleri" adı altında başlattığı, sokak iftarlarının düzenlendiği mahallelerde seçilen bir camide teravih öncesi sohbet programlarının ilki Bağlarbaşı Mahallesi, Bağlarbaşı Camii'nde Mustafa Akgül tarafından gerçekleştirildi.

Her Ramazanda özellikle çocuklar için birbirinden eğlenceli gösteriler düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçenin geleceği olan çocukları bu yıl da unutmadı. Ramazan ayı boyunca her akşam belediye bahçesinde gerçekleşecek olan çocuk ramazan eğlencelerinin ilkinde çocuklar animasyon ekibi gösterileri, orta oyunu, şişme maskot show, ilizyon ve jonglör gösterilerini büyük bir beğeniyle izlediler.

Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde teravih sonrası gerçekleşen açık hava etkinlikleri ise gönüllere seslenen ve manevi duyguları kabartan bir "Şiir Gecesi" ile başladı. Belediye bahçesinde kurulu platformda sahne alan Bedirhan Gökçe okuduğu şiirlerle geceye katılan Gaziosmanpaşalıları duygu seline boğdu.

Ramazan ayı vesilesiyle Gaziosmanpaşa ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli organizasyonlar düzenlenecek. İlk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaşan sokak iftarlarının ikincisi 10 Temmuz Çarşamba günü Kazım Karabekir Mahallesi, 840 Sokak'ta gerçekleşecek. Daha sonra belediye bahçesinde devam edecek programlarda iftar sonrasında Yusuf Karagöz'ün konuk olduğu Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve teravih sonrası da çocuk ramazan eğlenceleri gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title