Haberler

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Sınav Öncesi Öğrencilere Kahvaltı İkramı

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden sınav öncesi öğrencilere kahvaltı ikramı

İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyat Sınavı öncesi öğrencilere kahvaltı ikramı

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa Belediyesi, İslami ilimler hakkında gençlerin bilinç seviyesinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla yapılan İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyat Sınavı öncesi sınava girecek olan öğrencilere ve ailelerine birçok okulda kahvaltı ikramında bulunuldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Şefkat Okulları arasında İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyat Protokolü imzalanmıştı. Protokolün ardından sekizinci sınıf öğrencileri bugün okullarda sınavlarına girdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi de birçok okulda sınav öncesi öğrenci ve ailelerini yalnız bırakmayarak kahvaltı ikramında bulundu. Öğrencilerin karınları tok bir şekilde sınavlarına girmesi amacıyla kurulan stantlarda sıcak poğaça, simit, çay, meyve suyu ve su ikramı yapıldı.

İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyat sınavıyla, öğrencilerin meslek derslerine olan ilginin artırılması, İslami ilimler hakkında gençlerin bilinç seviyesinin yükseltilmesi, imam hatip ortaokullarında okuyan öğrencilerin toplumda İslami konularda belirgin bir bilgi birikimine sahip olmasını sağlamak amaçlanıyor. İstanbul genelinde yapılan sınavda ise Kur'an-ı Kerim, Arapça, Temel Dini Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Hz. Muhammed'in Hayatı derslerini içeren 80 soru soruluyor. Saat 11.00'da başlayan sınav 100 dakika sürüyor. Her okuldan birinci basamak sınavında ilk ona giren öğrenciler final sınavına katılmaya hak kazanıyor. Sınavların sonunda ise birinci olan öğrenci iki kişilik Umre ödülü, okulu beş bin TL, danışman öğretmeni ise tam altın ile ödüllendirilirken diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edilecek.

"Belediye de bize kahvaltı ikramında bulundu"

Sınav öncesi kahvaltı ikramının çok iyi olduğunu belirten Mehmet Emir Köle, "Sınava evde çalıştım, okulda da öğretmenlerim çalıştırdı. Belediye de bize ücretsiz olarak kahvaltı ikramında bulundu" şeklinde konuştu.

"Diğer belediyelerden de bekliyoruz"

Sınava iyi hazırlandığını ve karşılığını alacağını düşündüğünü ifade eden Süleyman Aydın, "İslami İlimler Olimpiyatları sınavı var. Çok heyecanlıyız ama Ömer Dinçer Okulu olarak kendimize güveniyoruz. Kahvaltı ikramını Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin cömertliği olarak yorumluyorum, diğer belediyelerden de bekliyoruz" dedi.

(HK-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü İstanbul Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title