Haberler

Gazinin Çifte Mutluluğu

1987 yılında polis teşkilatında görev yapmaya başlayan 55 yaşındaki gazi polis memuru Hasan Yıldız, yaş haddinden doğum gününde ikinci kez emekli oldu.

1987 yılında polis teşkilatında görev yapmaya başlayan 55 yaşındaki gazi polis memuru Hasan Yıldız, yaş haddinden doğum gününde ikinci kez emekli oldu.

1994 yılında Şırnak Cizre'de teröristlerle girilen çatışma sonucu sağ ayağını kaybeden Yıldız, gazi olarak 1996 yılında vazife malulü olarak emekli oldu. 17 yıl vazife malulü olarak emekli kalan gazi Hasan Yıldız, 2012 yılında 661 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile yeniden mesleğe döndü. 6,5 yıldır Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğünde idari polis memuru olarak görev yapan Yıldız, yaş haddinden ikinci kez emekli oldu. 24 yıl 8 ay devlete hizmet etmenin mutluluğunu yaşayan Hasan Yıldız, emekli olmanın yanında meslektaşlarından ayrılmanın hüznünü de yaşadı. Meslektaşları Yıldız'a hem doğum günü hem de emeklilik sürprizi yaptı. Mesai arkadaşları Yıldız için pasta keserek doğum gününü kutladı. İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, hizmetlerinden dolayı Yıldız'a hizmet onur belgesi takdim etti. Foto Film Şube Müdürü Akın Sağlam ve mesai arkadaşları tarafından Yıldız'a plaket verildi.

"Hem sevinci hem hüznü bir arada yaşıyorum"

1987 yılında Eskişehir Polis Okulunda mesleğe başladığını belirten Yıldız, "Adana, Şırnak ve Samsun'da devam ettim. Yıllarca onurlu bir şekilde hizmet ettiğim polislik mesleğinden emekli oldum. 1996 yılında vazife malulü olarak emekli olmuştum. Bugün de yarım kalan görevimi tamamlamanın mutluluğu ile ikinci kez yaş haddinden emekli oluyorum. Bugün ayrıca benim doğum günüm. Hem sevinci hem hüznü bir arada yaşıyorum. Arkadaşlarım bu gün bana iki sürprizi bir arada yaptı. Bugüne kadar bu meslekte bana emeği geçen müdürlerimize, mesai arkadaşlarıma ve her zaman yanımda olan aileme canı gönülden teşekkür ediyorum. Polislik onurlu bir meslek. Bundan sonraki hayatımda şehit yakınları ve gazilerimizle birlikte olacağım. Görev yaptığım süre içerisinde şehit olan arkadaşlarıma Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

title