Haberler

Gazimestan Türbe Alanında 3. Bahar ve Gençlik Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Kosovada görev yapan Türk Polisi başta olmak üzere, Gerçek, Birlik ve Türk Gazeteçileri derneklerinin katılımıyla Priştine yakınlarındaki Gazimestan Türbe alanında 3.

Kosovada görev yapan Türk Polisi başta olmak üzere, Gerçek, Birlik ve Türk Gazeteçileri derneklerinin katılımıyla Priştine yakınlarındaki Gazimestan Türbe alanında 3. Geleneksel Kosova Bahar ve Gençlik Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Bahar ve Gençlik Uçurtma Şenliği’ne Kosova üst düzey yetkilileri yanısıra bin’e yakın kişi katıldı.

Kosovada görev yapan Türk Polis Kontenjanı açılış konuşmasında bulunan Emniyet Müdürü Ergün Şenol, şunları kaydetti:

“1999 yılından bu yana Kosova’da bulunan Türk Polisi kendine verilen görevleri her alanda başarıyla yerine getirmiştir. Resmi görevleri yanında Kosova’da çeşitli uluslararası teşkilatlarda bulunan meslektaşlarımız sosyal sorumluluk ve dayanışma örneği göstererek Kosovalı kardeşlerimize yönelik birçok sosyal faaliyeti gerçekleştirmektedir. Bugün bu faaliyetlerden birini sivil toplum örgütleri ile birlikte tarihe mal olmuş bu kutsal mekânda, Gazimestan’da gerçekleştirmekten kıvanç duymaktayız.”

Kosova Hükümeti adına ise Kosova Başbakanı Haşim Taçi’nin Siyasi danışmanı Şayip Muya da bir selamlama konuşmasında bulundu. Şayip Muya ilk önce Türk dilinde “Merhaba çocuklar, siz Kosova’nın geleceğisiniz. Sizin bugünkü bu bayramınızı kutlarım,” dedikten sonra konuşmasına Arnavutça devam etti.

Şayip Muya, şunları söyledi:

“Kosova Başbakanı Haşim Taçi’nin saygı ve sevgi mesajını iletmek için buradayım. ve 10 yıldan bu yana Kosova’da asayişi koruyan, Kosova’nın kalkınması için büyük çaba harcayan Türk Polisine ve Türkiye’ye saygılarımı sunarım, iyi bir gün geçirmenizi dilerim.”

Bu sırada Türk Polisi yüzlerce çocuğa ay-yıldız ve daha kimi rozetler taşıyan uçurtma dağıttı ve onları uçurtmak için çocuklara yardımcı oldu. İlk uçurtmayı ise Kosova Başbakanı Siyasi Danışmanı Şayip Muya uçurttu. Ardından yüzlerce uçurtma gökyüzünü renklendirdi.

Havada uçurtmalar uçarken folklor ekibi, katılımcıları eğlendirdi. Çocuklara ise yemek ve içecek dağıtıldı. Böylece Türk Polisi sayesinde Kosovalı çocuklar unutulmayacak bir gün yaşadı.

Görüntü Dökümü:

- Ay Yıldızlı uçurtma havada dalgalanıyor

- Gazimestan ve hazır bulunanlar

- Emniyet Müdürü Ergün Şenol konuşuyor

- Kosova Başbakanı Siyasi danışmanı Şayip Muya ilk önce Türkçe

- Ardından Arnavutça konuşuyor

- Türk Polisi çocuklara uçurtma dağıtıyor ve onlara yardımcı oluyor

- İlk uçurtmayı Şayip Muya uçuruyor

- Havada uçurtmalar

- Folklor ekibi

- Çocuklara yiyecek içecek veriliyor

( Haber-Kamera: Turan Kasap - PRİŞTİNE (Kosova) / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title