Haberler

Gazimağusa Teknopark Üç Boyutlu Çalışmalarını Sürdürüyor

Güncelleme:

Teknolojinin Günlük Hayatta Sağladığı Kolaylığın İşletmelerin, Kurum Ve Kuruluşların Gelişmesine De Katkı Sağladığı Bilinmektedir.

Teknolojinin günlük hayatta sağladığı kolaylığın işletmelerin, kurum ve kuruluşların gelişmesine de katkı sağladığı bilinmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Demirel KKTC'nin teknolojik alanında önde gelen kurumlarından TEKNOPARK'ın bölgesel teknolojik gelişim için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Teknopark yönetim kurulu üyelerinden olan Doç. Dr. Demirel, teknoloji geliştirme bölgeleri ve Teknoparklar'ın üniversite ve sanayi sektörünü bir araya getirdiğini vurgulayarak, dünyanın hemen hemen her yerinde olduğu gibi KKTC'de de Gazimağusa Teknolojı Geliştirme Bölgesi bünyesinde yüksek teknolojiye dayalı araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin hayata geçirildiğini ve KKTC'de kurulan ilk Teknopark'ın DAÜ, Sanayi Odası ve LAÜ işbirliği ile faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Teknopark bünyesinde Prof. Dr. Süha Bayındır ve ekibi tarafından üç boyutlu modelleme çalışmaların yapıldığını bildiren Doç. Dr. Demirel, üç boyutlu olarak modellenen binalar sayesinde DAÜ kampüsü'nün artık Google Earth üzerinden üç boyutlu olarak izlenebilmekte olduğunu vurguladı. DAÜ kampüsü içerisinde bulunan binalara ek olarak Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Camisi'nin de üç boyutlu olarak modellendiğini belirten Doç. Dr. Demirel bu sayede sanal ortamda KKTC coğrafyasını ziyaret edenlerin buradaki yapıları akıllarında daha gerçekci olarak canlandırabildiklerini belirtti.

Doç. Dr. Demirel, Gazimağusa Teknopark'ın Turizm Bakanlığı'na çeşitli ören yerlerinin üç boyutlu gösterimi için proje önerisinde de bulunduğunu sözlerine ekledi. Üç boyutlu yapılan tanıtım çalışmalarının hem DAÜ hem de turizmin gelişmesinde büyük rol oynadığını belirten Doç. Dr. Demirel, üç boyutlu tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Birçok genç girişimci yanında DAÜ öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin de Teknopark bünyesinde çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Doç. Dr. Demirel, yüksek teknoloji gerektiren uygulamaların Teknopark şemsiyesi altında zemin bulabilmeleri için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bu kapsamda kurmuş oldukları yüksek teknoloji laboratuvarları ile de KKTC'de benzeri olmayan 3 boyutlu (3D) Lazer Tarayıcı, 3 Boyutlu (3D) Yazıcı, 3 Eksenli CNC cihazları ve KKTC'nin ilk Hümanoid robotu ile yüksek teknoloji gerektiren konularda hizmet verebildiklerinini vurguladı. Doç. Dr. Demirel, Teknopark bünyesinde Mikro kontrol laboratuvarı, PCB Tasarım geliştirme ve üretim sistemleri ile GIS laboratuvarlarına da sahip olduklarını ve KKTC'deki tüm sanayicilerin bu hizmetlerden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Demirel, 2006 yılından beri faaliyet gösteren Gazimağusa Teknopark'ın 2011 yılı itibariyle 20'yi aşkın teknoloji şirketini barındırdığını ve şirketler arasında Bilişim Sistemleri, Elektronik Sistemler, Teknoloji ve Girişimcilik eğitimi veren kuruluşların bulunduğunu belirtti. Gazimağusa Teknoloji Bölgesi olarak Teknopark'ın kurulduğu günden itibaren genç girişimcileri ve teknoloji odaklı şirketleri bünyesinde barındırma çalışmaları yaptığını bildiren Doç. Dr. Demirel, bu nedenle çeşitli seminer ve kurslar düzenlediklerini ve çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title