Haberler

Gazilerden Vali Şahin ve Rektör Durmuş'a teşekkür

Güncelleme:

Batman Üniversitesi tarafından Batman Valiliği'nin desteği ile organize edilen birlik beraberliğimizin sembol şehri Batman'dan kahramanlık şehri Çanakkale'ye gazilerinden şehitlere saygı ziyareti etkinliği ile Çanakkale'ye giden gaziler Batman'a döndü. Gaziler, etkinlik nedeni ile Vali Hulusi Şahin ve Rektör Aydın Durmuş'a teşekkür etti.

Birlik beraberliğimizin sembol şehri Batman'dan kahramanlık şehri Çanakkale'ye gazilerinden şehitlere saygı ziyareti kapsamında otobüsle Çanakkale'ye uğurlanan gazilerin ilk durağı başkent Ankara oldu. Gaziler Ankara'da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Millet Camisi, 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ankara gezisinin ardından Bursa'ya geçen gaziler, tarihi Bursa Ulu Camisi'ni ziyaret etti. Bursa programının ardından Çanakkale'ye geçen gaziler, Çanakkale deniz ve kara savaşlarının yaşandığı alanları üç gün boyunca gezip, şehitlikleri ziyaret ederek şehitler için dua etti.

Gaziler ziyaret kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi, 57. Piyade Alayı, Yahya Çavuş Şehitliği ve Seyit Onbaşı Anıtı'nı ziyaret etti. Üç günlük Çanakkale ziyaretinin ardından dönüş yoluna geçen gazilerimiz Balıkesir'de Kaz Dağları'nda dinlendi.

Gaziler yoğun programın ardından Batman'a döndü.

Batman Valisi Hulusi Şahin ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'a gaziler adına teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yahya Görmüş, "Bizleri atalarımızla buluşturdukları için valimize ve rektörümüze teşekkür ediyoruz. Atalarımızın 1915'te canları pahasına korudukları ve 7 düvele teslim etmedikleri bu ülkeyi bizler de 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı ile bir kez daha düşmanın girişine engel olduk. Bugün de bizlere 1915'te bu vatan toprakları için canlarını veren atalarımızın mezarlarını ziyaret etmek, göğüs göğse çarpıştıkları yerleri, mevzileri görmek nasip oldu. Allah bu fırsatı bize sunan büyüklerimizden razı olsun" dedi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Üniversitesi Çanakkale Rektör Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title