Haberler

Gaziler Günü

Merkez Valiliği'ne atanan İstanbul Valisi Mutlu: "Makamların bir çoğu gelip geçicidir.

Merkez Valiliği'ne atanan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, makamların bir çoğunun gelip geçici olduğunu belirterek, "Bütün geçici makamların ötesinde kalıcı makamların en onurlusu ve kıymetlisi; şehitlik ve gaziliktir. Vatan ve millet uğruna tutulan nöbettir" dedi.

İstanbul Valiliği tarafından Gaziler Günü kapsamında gazi ve yakınlarına Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) öğle yemeği verildi.

Yemekte konuşan Mutlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası ve istiklalinin muhafazası için kanını ve canını vatan topraklarına seve seve vermeyi en büyük ve kutsal görev addeden şehitleri, ebediye intikal eden gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Hayatta olan gazilere bundan sonraki ömürlerinde sağlıklı, sıhhatli ve huzurlu günler dileyen Mutlu, "Bugün milletçe gururlu bir günü yaşıyoruz. Gazilerimizin gününde birlikteyiz. Sabahtan bu yana ülkemizin her köşesinde yapılan etkinliklerde gazilerimiz ile müşerref oluyoruz. Bu vesileyle başta Büyük Gazi, devletimizin, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi hürmetle minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyorum. En ulvi makamların, şehitlik ve gazilik makamları olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Makamların bir çoğunun gelip geçici olduğunu belirten Mutlu, "Kalıcı olan makamlar var. O makamların değeri özellikle ve özellikle yüce Yaradan'ın huzurunda fevkalade müstesna ve özeldir. Bütün geçici makamların ötesinde kalıcı makamların en onurlusu ve kıymetlisi; şehitlik ve gaziliktir. Vatan ve millet uğruna tutulan nöbettir" dedi.

Merkez Valiliği'ne atandığını hatırlatan Mutlu, İstanbul gibi güzel bir şehirdeki görevini, kendisine verilen emaneti teslim etme noktasında son günlerini idrak ettiğini anlattı.

Mutlu, bu son günlerde gazilerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşadığını dile getirerek, "Bundan sonraki günlerde elbetteki resmi programlarda değil ama gönül programlarımızda sizlerle birlikte olmaya gayret edeceğimi ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle bizim hiçbir hakkımız olmaz ama sizlerin üzerimizde çok büyük hakkınız vardır. Zira hiçbir zaman hakkınızın ödenmeyeceğini biliyoruz. Ancak yine de bir şehrin valisi, kardeşiniz olarak sizlerden de izninizle bir helallik arzu ediyorum. Hakkınızı helal ederseniz bahtiyar olacağımı söylemek isterim" ifadelerini kullandı.

Gaziler de bu sözlere "Helal olsun" diye karşılık verdi.

Hüseyin Avni Mutlu, yemekten ayrılırken tekrar kürsüye çıkarak, "Makam mesaisi bitiyor ama gönül mesaisi devam ediyor" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title