Haberler

Gaziler Günü

Gaziler Günü Konya'nın ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Gaziler Günü Konya'nın ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Gaziler Günü Kulu'da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalara Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Garnizon Komutan Vekili  Jandarma Kıdemli Başçavuş Tunay Torun, gaziler, daire amirleri ve davetliler katıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gazilere ve yakınlarına komutanlıkta yemek verildi.

-Sarayönü

Gaziler Günü Sarayönü'nde Hükümet Konağı bahçesinde yapılan törenle kutlandı. Programa, gazi ve gazi yakınlarının yanı sıra  Kaymakam Vekili Haydar Köktaş, Belediye Başkanı Mehmet Güney, Garnizon Komutanı  Yüzbaşı Seyfullah Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

Ereğli

Ereğli'de Gaziler Günü etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Emin Özyurt, tören alanında yaptığı konuşmada,  Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü'nü kutlamanın derin heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Ereğli Garnizon Komutanlığı adına konuşmasını gerçekleştiren Uzm. Jnd. Ökkeş Zekioğlu ise, "Bugün huzur içinde, barış içinde, refah içinde, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, bu kutsal vatanın ekmeğini yiyebiliyor, suyunu içebiliyorsak, havasını soluyabiliyorsak, bu kanını özgür ve bağımsız geleceği için akıtan şehit ve gazilerimizin sayesinedir" ifadelerini kullandı.

Seydişehir

Seydişehir'de "19 Eylül Gaziler Günü" Anıt Alanı'nda düzenlenen törenle kutlandı

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Jan bşçvş Talat Başer, Hükümet Meydanı'nda yapılan törende, 19 Eylül'ün Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gün olduğunu söyledi. Tören okunan şiirlerin ardından sona erdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ereğli Konya Kulu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title