Haberler

Gaziler Günü

Gaziler Günü nedeniyle Sivas'ta düzenlenen törende iki şehit yakınına devlet övünç madalyası verildi.

Gaziler Günü nedeniyle Sivas'ta düzenlenen törende iki şehit yakınına devlet övünç madalyası verildi.

Etkinlikler kapsamında Şehitler Anıtı'nda düzenlenen ilk törende, Sivas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt içerisinde yer alan şehit fotoğraflarının bulunduğu bölüm gezildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende ise 2 şehit yakınına devlet övünç madalyaları verildi.

Vali Ali Kolat, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına şehit yakınlarına devlet övünç madalyası verildiğini ifade ederek,

"Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bu konuda milletimiz, büyük bir fedakarlıkla devletimizin, vatanının, milletinin huzur ve güveni için her türlü canını ve en kıymetli varlıklarını feda etmekte. Cenab-ı Allah o şehitlere, 'Ölü demeyiniz, onlar diridirler' buyuruyor. Ben kendilerine sabır diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Allah bu milletin huzur ve güvenliğini bozmasın" dedi.

Kolat daha sonra şehit er Ahmet Eyce'nin babası Bekir Eyce ile şehit polis Rahmi Yaman'ın oğlu Osman Yaman'a devlet övünç madalyalarını verdi.

Törende kolu sargılı olan şehit oğlu Yaman'ın babasının devlet övünç madalyasını aldığı sırada ağladığı görüldü.

Etkinlikler kapsamında, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan garnizon şehitliği, polis şehitliği ve şehit eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi ziyaret edildi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title