Haberler

Gaziler'den Kınama

Gümüşhane Şehit Yakınları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Adına, Başkan Yardımcısı Gazi Kaanoğlu, Manavgat Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hasan Toptaş'ın İşçi Partisi (İp) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 'Onur Belgesi' Vermesini Sert Bir Dille Kınadı.

Gümüşhane Şehit Yakınları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu adına, Başkan Yardımcısı Gazi Kaanoğlu, Manavgat Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hasan Toptaş'ın İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 'Onur Belgesi' vermesini sert bir dille kınadı.

Türkiye genelindeki çok sayıda Şehit Aileleri ve Gazi Derneklerinin Manavgat Dernek Başkanı Toptaş'a tepki gösterdiklerini dile getiren Kaanoğlu, “Verilen onur belgesi, aziz şehitlerimizin mübarek kemiklerini sızlatmış, biz gazileri ise, derinden yaralamıştır. Doğu Perinçek'in Beka Vadisi'nde ki terör örgütü kampında terörist başı Abdullah Öcalan ile birlikte teröristlerle çekilen fotoğrafları hala zihnimizde dururken, böyle bir etkinliğin düzenlenmesi şehit aileleri ve gaziler olarak bizleri derinden kahretmiştir. Manavgat Dernek Başkanı Toptaş'ın verdiği bu belgeden dolayı başta başkan Toptaş olmak üzere tüm yönetim kurulunu istifaya çağırıyoruz. Bu gaflet değilse açık bir hıyanettir. Perinçek'e verilen bu belge onur belgesi olamaz.” dedi.

Kaanoğlu, 24 Mayıs 1993 tarihinde Bingöl-Elazığ Karayolu üzerindeki Bilaloğlu köyü Mendo Köprüsü mevkiinde bölücü terör örgütü PKK tarafından araçlarından indirilerek, hunharca katledilen 33 şehidimizin 14'üncü yıldönümü dolayısıyla da bir taziye yayınlayarak, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Kaanoğlu, kurşuna dizilerek şehit edilen vatan evlatlarını, Türk milletinin asla unutmayacağını sözlerine ekledi.

(OY-İRT-Y)

24.05.2007 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title