Haberler

Gaziler 'Ayla' Filmiyle Ağladı

Erzincan Gönüllü Gençler Derneği, Erzincan’daki gazi ve hafız çocukları, Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek ve dramatik bir hikayenin anlatıldığı ’Ayla’ isimli filme götürerek duygusal anlar yaşattı.

Erzincan Gönüllü Gençler Derneği, Erzincan'daki gazi ve hafız çocukları, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve dramatik bir hikayenin anlatıldığı 'Ayla' isimli filme götürerek duygusal anlar yaşattı.

Erzincan Gönüllü Gençler Derneği, Erzincan'daki gazi ve hafız çocuklardan oluşan yaklaşık 100 kişiyi, Erzincanpark AVM'deki Cinebest sinema salonunda vizyona giren Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek hikayenin anlatıldığı 'Ayla' isimli filme götürdü. Filmi izledikten sonra duygulandıklarını belirten hafız öğrenciler, gazilerin savaş anında nelerle karşı karşıya kaldıklarını öğrendiklerini kaydetti.

Filmi izleyen gaziler o günleri hatırlayarak gözyaşlarını tutamazken, hafız çocukların ise Türk askerlerinin, Kore savaşında gösterdikleri üstün başarılarla kahraman bir neslin evladı olduklarını idrak etmeleri sağlandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş ise filmde ağladıklarını belirterek, Türk insanının ülke dışında da olsa yaptığı özverili kahramanlıkları filmde bir kez daha gördüklerini söyleyerek Erzincan Gönüllü Gençler Derneği'ne etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerini iletti.

Erzincan Gönüllü Gençler Derneği Başkanı Faruk Kocatürk ise dernek olarak gazilerle gençleri bir araya getirerek, Kore Savaşı'nı anlatan güzel bir filmle buluşturduklarını dile getirdi. Kocatürk, gazilerle birlikte beraber duygulandıklarını kaydetti.

Ayla

Beyazperdeye yansıyan filmde savaşta yer alan Süleyman isimli bir astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Türkiye Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title