Haberler

Gaziemir'de "Engelsiz" Mutluluk

Engelli vatandaşlara yönelik özel projeleriyle sosyal ve ekonomik hayata katılımları ile üretici hale gelmelerini sağlayan Gaziemir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü’ne özel kahvaltı düzenledi.

Engelli vatandaşlara yönelik özel projeleriyle sosyal ve ekonomik hayata katılımları ile üretici hale gelmelerini sağlayan Gaziemir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü'ne özel kahvaltı düzenledi.

Engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarını hayata geçiren Gaziemir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlara kahvaltı düzenledi. Belediyenin hayata geçirdiği özel projelerle sosyal ve ekonomik hayata katılan, üretici hale gelen engelli vatandaşlar ile aileleri Gaziemir Kent Konseyi'nin de katkı koyduğu kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda yeni arkadaşlıklar edinen katılımcılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Belediyenin kendilerine özel hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren engelli bireyler "Projeleriyle her zaman mutlu olmamızı sağlayan, bize her zaman kucak açan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ediyoruz. Engelsiz Gaziemir'de yaşamaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

Kaldırımları engelli ve bebek arabalarına uygun hale getiren belediye, engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalar da başlattı. İlçedeki engelli dernekleriyle işbirliği yapılarak sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin arttırılması için çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenlendi. Aktepe Sabiha Hasan Yavaş Engelli Merkezinde 'iş üretim atölyesi' kuruldu. Burada engellilerin galoş ve çeşitli tıbbi tekstil üretimi yapmaları sağlandı. Belediyenin öncülüğünde çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle açılan Kariyer Eğitim Merkezi sayesinde istihdama yönelik dev adımlar atıldı. Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu'nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açıldı. Tekerlekli sandalye temini ve dağıtımlarına özel önem veren belediye, okuryazarlık kursları düzenledi. Farkındalık oluşturmak amacıyla 15. Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliğinde engellilerin de yer aldığı etkinlikler düzenlendi, Başkan Şenol 23 Nisan günü koltuğunu engelli bir çocuğa bıraktı. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde verilmeye başlanan boccia kursuyla engelli vatandaşlar hem sosyal hayata çekildi hem de sporda kariyer yapma olanağı tanındı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Halil İbrahim Şenol Gaziemir Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title