Haberler

Gaziantepli 10 Firma, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasında

İstanbul Sanayi Odası (İso) Tarafından Her Yıl Düzenlenen 'Türkiye'nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Anketi'nde Bu Yıl Gaziantep'ten 10 Firma Yer Aldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenlenen 'Türkiye'nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Anketi'nde bu yıl Gaziantep'ten 10 firma yer aldı.

Gaziantep'ten Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş., İsko Dokuma İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Naksan Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş., Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çimko Çimento ve Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Akteks Akrilik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., İSO'nun '500 Büyük Sanayi Kuruluşu

Anketi'nde yer almayı başardı.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen 'Türkiye'nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Anketi'nde yer alan 10 Gaziantepli firmayı kutladı. Koçer, listeye 10 firmayla giren Gaziantep'in mevcut durumunu korumasının sevindirici olduğunu belirterek, "Zor şartlar altında dahi üretme heyecanını kaybetmeyen Gaziantepli sanayiciler, ülkeye katma değer oluşturma misyonunu her zaman olduğu gibi yine sürdürmeyi başarmıştır" diye konuştu.

İlk 500'e giren firmalara birer kutlama mesajı gönderen Koçer, "10 firmamızın Türkiye'deki büyük sanayi kuruluşları arasına girmesinden, Gaziantep sanayisi adına büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Firmalarımızın üretimin öneminin giderek arttığı günümüzde gösterdiği bu başarı, kent ve ülke ekonomisinin geleceğine yönelik ümitlerimizi artırmıştır" dedi.

Hedeflerinin listeye daha çok firma sokmak olduğunu belirten Koçer, şunları söyledi: "Dileriz ki şartlar daha da gelişir, düzelir ve ileriki yıllarda bu sayı daha da artar. Ancak şu bir gerçektir ki, Gaziantep sanayicisi hem teşvik mağduriyetiyle savaşmış hem rekabet etmiş hem ihracat yapmış hem de üretimin önündeki tüm engellere rağmen inatla ayakta kalmayı başararak listeye adını yazdırmıştır."

Koçer ayrıca önümüzdeki ay açıklanacak olan 'Türkiye'nin İkinci Büyük 500 Sanayi Kuruluşu' listesine geçen yıla oranla daha fazla Gaziantepli firmanın gireceğini umduğunu belirtti. Koçer, Türkiye'nin büyük kuruluşlarının gelişimini ve istikrarını izlemek, şirketleri yarışma ruhuna sokabilmek için İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği 'Türkiye'nin En Büyük 500 Firması' çalışmasını olumlu bulduğunu ve emeği geçenleri kutladığını da sözlerine ekledi.

Üretimin ülke gündeminde hak ettiği yeri almadığını, özellikle de seçim sürecinde geri plana itildiğini vurgulayan Koçer, sözlerine şöyle devam etti:

"Üretim demek ihracat demek. Üretim demek istihdam demek. Üretim demek daha çok vergi geliri demek. Ancak biz üretimi ne yazık ki hala Türkiye'nin esas konusu yapamadık. Türkiye'de üretim ve istihdamın önündeki engeller konuşulması gerekirken, maalesef başka şeyler konuşuluyor. Oysa üretimin önündeki engellerin kaldırılması halinde Türkiye yeni üretim ve istihdam alanları kazanabilir."

(ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title