Haberler

Gaziantep: Yaşlılar Haftası

Gaziantep Valisi Süleymen Kamçı, Yaşlılık Döneminin, İnsanın Yaşadığı Hayatı Sorguladığı ve Kendisiyle Hesaplaştığı En Hassas Dönem Olduğunu Söyledi.

Gaziantep Valisi Süleymen Kamçı, yaşlılık döneminin, insanın yaşadığı hayatı sorguladığı ve kendisiyle hesaplaştığı en hassas dönem olduğunu söyledi.

Kamçı, "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" münasebetiyle yaptığı açıklamada, insan yaşamının olgunlaşma evrelerinden olan yaşlılıkta; onlara sahip çıkmak, korumak, hayata bağlı kalmalarını sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak ve hak ettikleri saygıyı göstermek açısından önemli olduğunu belirtti. Kamçı, "Yaşlılık, insanın yaşadığı hayatı sorguladığı, kendisiyle hesaplaştığı en hassas dönemdir. Yaşlılara, ihtiyaç duydukları her konuda destek olarak, onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak, dayanışma ve işbirliği içinde mutlu bir toplum yaratmanın şartlarından biridir" dedi.

Millet olarak, birbirimize karşı duyduğumuz sorumluluk, sorunlara gösterdiğimiz duyarlılık, dayanışma ve yardımlaşma geleneğinin nadide değerlerimizden birisi olduğunu kaydeden Kamçı, "Günlük hayatı zorlaştıran koşulları, yaşlılarımız için kolaylaştırmak ve uyum sağlamalarında onlara yardımcı olmak konusunda geleceğimizin teminatı gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Yaşlıların görgü, bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşacakları, gençler ve yaşlıların iletişim kuracakları ortamların bulunması, gençleri olgunlaştırdığı gibi gençliğin enerjisini yaşlılara aşılayacak, toplumsal uyuma böylece daha kolay ulaşılacaktır" diye konuştu.

Kamçı, yaşlılara ve onların sorunlarına karşı duyarlı yaklaşmanın insanlık görevi olduğunu, özellikle huzurevlerinde kalan yaşlıların ziyaret edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title