Haberler

Gaziantep Veysi Kaynak Avrupa Birliği Ülkeleri, Bize Şantaj Yapıyorlar

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye, Terörle Mücadele Yasası'nı geri çekmesi için şantaj yaptığını savunurken, "Niye geri çekelim? Antep'te bir çocuğa daha bomba giydirilsin, bombalı elbise giydirilsin 56 kişi daha şehit olsun diye mi?

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye, Terörle Mücadele Yasası'nı geri çekmesi için şantaj yaptığını savunurken, "Niye geri çekelim? Antep'te bir çocuğa daha bomba giydirilsin, bombalı elbise giydirilsin 56 kişi daha şehit olsun diye mi? Türkiye'nin terörle mücadelesinde asla taviz verilmeyecektir" dedi. Yerel Yönetimler Başkanları 4'üncü Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gaziantep'te başladı. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 14 ilden 250 başkan ve yerel yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'nin, bir yandan 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki problemlerle, diğer yandan da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadele ettiğini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'yla sınırdaki kontrolsüz geçişlerin önlendiğini ve bombalı saldırıların sona erdiğini kaydeden Kaynak, şöyle dedi: "Hükümetimiz tabi birçok alanda; bir yandan 15 Temmuz hain darbesinin üzerimizde oluşturduğu problemlerle uğraşırken, bir yandan Güneydoğu'muzda terörün asla bir daha baş kaldırmaması için terörle mücadele ediyor. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz ve korucularımız. Asla terör örgütü, kış üstlenmesine fırsat vermeden, asla bu imkanı vermeden terörle mücadele ediyor. Ama Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonunu yapıyoruz. Irak'ta Musul'da varız Allah'ın izniyle. Suriye'nin içinde; Kilis'in, Gaziantep'in, Hatay'ın hemen bitişiğinde zeytinliği bölgede 172 bin Suriyeli var ve bunlar evlerinden olmuş, edilmiş vaziyette. Bizim yerel yönetimlerimiz oradaki kardeşlerine de ekmeğini götürüyorlar, içme suyunu götürüyorlar Cerablus'a, elektriği götürüyorlar. Her gün günlük gıda, taze ekmek ulaştırıyorlar. Cerablus 5.5 yıl sonra 40 bin insanın cıvıl cıvıl, neşeli, kendi hayatlarını sürdürebildikleri bir yer haline girdi. Allah'a ham olsun 88'inci gününe girdi Fırat Kalkanı operasyonu ve o günden beri Suriye üzerinden Türkiye'ye sirayet eden asla bir terörist yoktur. Asla kontrolsüz, izinsiz geçiş yoktur, ne Antep'e, ne Kilis'e ne de Türkiye'ye. Fırat'ın batısında Allah'a hamd olsun, Türkiye'nin, Fırat Kalkanı operasyonuyla 5.5 yıldan beri ısrarla savunduğu bu hadise, ne kadar doğru bir liderlik, ne kadar vizyonel bir liderlik, ne kadar ufku açık, doğru teşhisler ve doğru tespitleri yapmış bir liderin olabileceğini ortaya koydu."

'BİR SÜNNİ-Şİİ SAVAŞI TAHRİK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Veysi Kaynak, Suriye'deki gibi Irak'ın Musul kentinde de Sünni-Şii savaşı tetiklenmeye çalışıldığını savunarak, "Bizim için odakta insan vardır ve insan olan her yerde 'Mazlumum, mağdurum' diyen her yerde Türkiye olacaktır. Biz, Musul'da, Irak'ta, Suriye'de insanların ırkına, cinsine bakmadan yardım ulaştırma gayret ederken maalesef yine başka bir oyun da aynı Suriye'deki gibi Musul'da sahnelenmeye çalışılıyor. Nasıl DEAŞ terör örgütünü ürettiler, bu topaklara gönderdiler ve silahlandırdılarsa şimdi de Irak'ta Haşdi Şabi ile aynı oyun ortaya konuluyor. Bir Sünni-Şii savaşı tahrik edilmeye çalışılıyor. DEAŞ terör örgütü, 100'den fazla ülkeden toplanmış başıbozuklar çetesi. Çok kısa sürede Irak'ın ve Suriye'nin yaklaşık dörtte birini ele geçirmiş vaziyettelerdi. Ellerinde silahlar var, Irak'ta ve Suriye'de toprağa tohum atınca silah bitmiyor. Bu insanlara verilen silahlar vardı. Kimin üretti silahlar? Batı'lı güçlerin. Şimdi aynı şeyi, Musul'da maalesef Haşdi Şabi ile yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

'AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ, BİZE ŞANTAJ YAPIYORLAR'

Avrupa Birliği ülkelerinin, Terörle Mücadele Yasası'nı geri çekmesi için Türkiye'ye şantaj yaptığını ancak terörle mücadele taviz verilmeyeceğini ifade eden Kaynak, şunları söyledi:

"Türkiye'nin terörle mücadelesine asla dil uzatmamaları lazım. Türkiye, bir yandan belediyelerimizle, merkezi hükümetler kalkınma hamlesini sürdürürken, bir yandan da terörle mücadelesini sürdürmektedir ve sürdürecektir. Şimdi bir düşünün Avrupa Birliği ülkeleri, bize şantaj yapıyorlar. Terörle Mücadele Yasanızı geri çekin. Niye geri çekelim? Antep'te bir çocuğa daha bomba giydirilsin, bombalı elbise giydirilsin 56 kişi daha şehit olsun diye mi? Niye geri çekelim? İstanbul Hava Meydanı bir daha bombalansın, Türk, Alman, Arap, milliyeti belli olmadan işadamı, işçi bir daha can versin diye mi? Türkiye'nin terörle mücadelesinde asla taviz verilmeyecektir."

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak sürdürüldü. İki gün sürecek toplantıda, Ak Partili yerel yönetimlerin çalışmaları değerlendirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Veysi Kaynak Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

title