Haberler

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü Kutladı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Dünya Basın Özgürlüğü Günü Dolayısıyla Bir Kutlama Mesajı Yayımladı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı, 'Dünya basın özgürlüğü günü' nedeni yayımladığı mesajında, 'Etki alanı hızı ve erişebilirliğiyle, sınırsız kitlelere ulaşan ve her geçen gün etkinliği artan basın özgürlüğü demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerinin de bir anlamda güvencesi olarak büyük önem taşımaktadır' dedi.

Kamçı, 'İnternet ortamının sağladığı imkanlarla, özgürlüğünün kapsam ve boyutları da genişleyen basının bağımsız, tarafsız ve özgür bir şekilde varlığını sürdürecek hukuki ve siyasi atmosferin varlığı, her zaman için çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli tamamlayıcılarından birisidir' diye konuştu.

'Bir anlamda kamu görevi yapan basın özgürlüğünün sınırı, basın meslek ilkeleri ve hukuk kurallarıdır' diyen Vali Kamçı, 'Bu noktada basınımızın, çalışma alanları ve basın meslek ilkeleri konusunda gösterecekleri hassasiyet, kamuoyu nezdinde gücüne güç katacak ve basın saygınlığını arttıracaktır' şeklinde konuştu.

Vali Kamçı, şunları kaydetti:

'Bir anlamda kamu görevi yapan basın özgürlüğünün sınırı, basın meslek ilkeleri ve hukuk kurallarıdır. Bu noktada basanımızın, çalışma alanları ve basın meslek ilkeleri konusunda gösterecekleri hassasiyet, kamuoyu nezdinde gücüne güç katacak ve basın saygınlığını artıracaktır. Özgür bir basın, toplumun haber alma ve bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına ve bu suretle demokrasi ve insan haklarının gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Çok zor şartlar altında Kurtuluş savaşımıza destek vermiş, Cumhuriyetimizin kökleşmesinde ve demokrasinin yerleşmesinde önemli bir rol oynayarak, ülkemizde toplumsal gelişime öncülük etmiş olan basınımız, gelişmiş ülkelerdeki basın kuruluşları ile rekabet edebilecek şekilde, fedakarca çalışmalarına devam etmektedir.'

Vali Süleyman Kamçı, Kamuoyunun sesi olan, Gaziantep'te görev yapan tüm basın ve yayın kuruluşlarının ve basın mensuplarının, görevlerini duyarlı bir şekilde yerine getirdikleri için takdir ve teşekkürlerini sunarak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı.

(MRT-RDE) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title