Haberler

GAZİANTEP'TE 2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Güncelleme:

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İlimizde de 2021- 2022 eğitim-öğretim dönemi bugün başladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İlimizde de 2021- 2022 eğitim-öğretim dönemi bugün başladı. Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte bir dizi okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelirken kendilerine Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve ilgili kurum amirleri de eşlik etti.

Vali Davut Gül ve Başkan Fatma Şahin beraberindeki heyetle birlikte önce Gürteks İlkokulu'nu ziyaret etti. Akabinde Hacı Ahmet Zilan İhtisas Merkezi eğitim başlangıç programına katılan heyet, sonrasında Sevinç Bahattin Teymur Kız İmamhatip Lisesi ve Şahinbey Şehit Karayılan Turizm Ötelcilik ve Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Davut Gül, gezilen okullarda öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada 2021 yılı içerisinde 40 tane okulun yapımının tamamlandığını vurgulayarak; Yılın sonuna kadar 32 tane daha okulun tamamlanacağını, toplamlamda bu sene 72 okulun eğitim öğretim faaliyeti vermeye başlayacağını ve bu rakamın 1800 dersliğe denk geldiğini ifade etti. Vali Gül sözlerine şöyle devam etti: "Ama bizim genç nüfusumuz çok fazla, bölgesel olarak ihtiyaçlar devam ediyor. Şu anda da Türkiye'nin en büyük yatırım bütçesi ilimize tahsis edilmiş durumda. 62 milyar 135 milyon liralık bir bütçemiz var. Bu bütçe ile de 3600 derslik yapılacak. 2600 dersliğin de yapım süreci ayrıca devam ediyor. Tabi bu dersliklerin yapılması faaliyete girmesi de en az 2 sene 3 sene bir zaman alıyor. "

Pandemi dönemi ile ilgili öğretmen ve idarecilere de hitap eden Vali Gül, bu dönemin kazasız belasız atlatılabilmesi için öğretmenlere çok büyük iş düştüğünü ifade etti. Vali Davut Gül, " Sizin kendinizi korumanız lazım. Öğrencileri korumanız lazım. Özellikle velilerin de bu süreçte kurallara uyması açısından teşvik edilmesi gerekiyor. Bakanlıklarımızın önderliğinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte okullarımızın güvenli olması adına yaptığımız çalışmaların, Güvenli Okul Proje çalışmalarının sürdürülmesi gerekiyor. Mesela dezenfektan ünitemiz varsa içinin devamlı dolu olması lazım. Bizim malzeme ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. " dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene Gaziantep'teki bütün birinci sınıflara çanta ve Kırtasiye seti dağıtıldığını da vurgulayan Vali Gül, dağıtılan malzemelerin tüm öğrencilere ulaştırılması için koordinasyonun iyi yapılması ile ilgili talimatlar verdi.

Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de eğitimin önemine değinerek eğitimdeki ihtiyaçları karşılamak zorunda olduklarını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği talimatları en hızlı uygulayan şehir olduklarını ifade eden Şahin, Güvenli Okul Projesinin bunun örneği olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Tabletinden internetine kadar eksiklikleri gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Genelgelerde yapılması gereken ne varsa en hızlı yapan biz olduk. O yüzden Ziya Hoca, Telafide Ben de Varım projesini Gaziantep'te başlattı. Yaz okullarında hem Şahinbey hem Şehitkamil belediyeleri ile birlikte çok yoğun çalıştık. Koordinasyon çok iyi sağlandı. Biz her zaman Milli Eğitimin hizmetinde olduk bundan sonra da böyle yapacağız. "

Öğretmenlerin ev sahibi olabilmesi için hazırladıkları projeye de değinen Başkan Şahin, TOKİ'nin yaptığı konutlara ilaveten Geneyik bölgesinde Onkoloji hastanesinin hemen yanındaki bölgede 14 bin konut diye yola çıktıklarını söyledi. Milli Emlak Müdürlüğü'nden aldıkları arsayı kooperatif vasıtasıyla konut yapmak ve iki sene içerisinde konutları bitirmek şartıyla düşük maliyetle öğretmenlere ve diğer meslek gruplarına tahsis edeceklerini ifade eden Başkan Şahin, öğretmenlerin temiz ve hızlı bir şekilde ev sahibi olmaları için destek vereceklerini ve talep olması durumunda koordinasyonu hemen üstleneceklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaretlerin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi de ihmal edilmedi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Gaziantep Şahinbey Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title