Haberler

Gaziantep Tim 'İhracata İlk Adım Seferberliği', Gaziantep'te Gerçekleştirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından tüm bölgelerde düzenlenecek olan ve ilki Gaziantep'te başlatılan 'İhracata İlk Adım Seferberliği' programı tanıtıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından tüm bölgelerde düzenlenecek olan ve ilki Gaziantep'te başlatılan 'İhracata İlk Adım Seferberliği' programı tanıtıldı.

Bir otelde düzenlenen programa Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, iş adamları, TİM Delegeleri, KOSGEB, Eximbank ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Temsilcisi katıldı.

Türkiye'de ihracatın arttığını ifade eden Vali Gül, TİM'in yaptığı bu çalışmaları heyecanla takip ediyoruz. Türkiye'de ihracat rakamları her geçen gün artıyor. TİM'in bu çalışmalarla yaptığı çalışmanın en önemli faydası zihniyet devriminin olmasıdır. Anadolu'da üreten herkes bende başarabilirim. İhracat yapabilirim noktasına gelecektir dedi.

Gaziantep'te tüm dünyayla yarıştıklarını ifade eden Şahin ise, Bu şehrin rekabet etme gücünde, güçlü ve zayıf taraflarımızı çalıştık. En büyük gücümüzün lokasyon olduğunu biliyoruz. Çünkü baktığımızda hiçbir şehirde 5 saatte 2 milyar kişiye ulaşamazsınız. Bu çok büyük bir avantaj. Artık biz sadece birbirimizle, diğer illerle yarışmıyoruz. Tüm dünyayla yarışıyoruz diye konuştu.

Yeni rekorlara devam edeceklerini belirten TİM Başkanı Gülle Bildiğiniz gibi 2018 yılı ihracatta rekorlar yılı olmuştu. Yıl genelinde 168 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihi rekoru kırmıştık. 2019'da da rekorlara devam ediyoruz. Yeni Ekonomi Programı hedefi olan 182 milyar doları aşacağımıza yürekten inanıyoruz. TİM olarak ihracatımızın geleceğine yönelik kritik başlıkları değerlendirdik. Bunlar, İhracatımızı değer olarak arttıracağız. İhracatçı firma sayısını arttıracağız. Sattığımız ürün çeşitliliğini ve kalitesini arttıracağız. Bu üçü bir arada gerçekleşirse küresel ticaretten aldığımız payı katlayabileceğimiz çok açık ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title