Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Hollanda'nın Nijmegen'den şehrinden yerel yönetici ve şehrin önde gelen 2 firma temsilcisinin yer aldığı heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

Hollanda'nın Nijmegen'den şehrinden yerel yönetici ve şehrin önde gelen 2 firma temsilcisinin yer aldığı heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile geçtiğimiz yıllarda imzalanan kardeş şehir protokolü çerçevesinde gezi, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen heyet, çeşitli konularda görüş alış verişinde bulunmak üzere GTO'yu ziyaret etti.

GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, heyete kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında sunum yaptı.

Gaziantep'in özellikle komşu ülke pazarlarına açılmak isteyen yabancı firmalara önemli avantajlar sunduğunu ve bölgeye giriş kapısı olma özelliği taşıdığını belirten Çeliktürk, bölgedeki hedef pazarlara açılmak isteyen Hollandalı firmaların da bu hedeflerine Gaziantepli firmalarla işbirliği yaparak ulaşabileceklerini vurguladı. Çeliktürk, şunları kaydetti:

"Gaziantep, bölgenin en önemli ticaret ve sanayi merkezi konumunda olan bir şehir. Ayrıca bölgenin diplomasi, finans, kongre, fuar ve turizm merkezi olma yönünde de emin adımlarla ilerliyor. Bu anlamda altyapısını sürekli geliştiriyor. Komşu ülkelerle sağlam temellere inşa edilen ticari ilişkiler sayesinde Türkiye'nin diğer illerine nazaran Gaziantep krizlerden nispeten daha az etkilenmekte. Söz konusu faktörler önümüzdeki yıllarda da şehrin gelişimini devam ettireceğinin açık bir göstergesidir."

Firmaların ikili iş görüşmesinin ardından Çeliktürk, heyet üyelerine hediyeler takdim etti.

-GAÜN Bahar Şenlikleri

"Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilim, Kültür ve Sanat Günleri (Bahar Şenliği)" törenle başladı.

GAAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Kolu öğrencileri tarafından amfi tiyatro üzerinden aşağı inişleri, Türk Bayrağı ve üniversite flmasanın göklere çekişleri büyük ilgi gördü.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, konuşmasında, "Öğrencilerimizin hem kendi alanlarında iyi yetişmelerine özen gösterirken hem de hayata dair konularda iyi yetişmeleri için bir iklimi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunu yıl boyu yapıyoruz, ama bu özel günlerde daha konsantre bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gençlerin bu dolu dolu bilim, kültür ve sanat şenliklerine katılmalarını istiyoruz" dedi.

Üniversitenin halkoyunları ekibinin gösteri sunduğu törene, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu da katıldı.

-Temel atma töreni

GAÜN Vakfı tarafından yaptırılacak olan anaokulu ve kreş binasının temeli törenle atıldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, konuşmasında, temel attıkları bu alada minik bir kampüs oluşturmak istediklerini ifade ederek, "Gaziantep Üniversitesi olarak hem kendi mensuplarımıza hem de şehre yeni bir soluk kazandırma gayreti içerisindeyiz. 13 dönümlük alan içerisinde kurulacak olan mini kampüs içerisinde ilk etapta anaokulu ve kreş binası daha sonraki dönemlerde de ilk, orta ve lise eğitimi verecek binalar yer alacak" dedi.

-VIP koruma kursu

Koruma Dairesi Başkanlığı uzman personel tarafından Gaziantep'te "2012/7 dönem VIP önemli kişileri koruma kursu" düzenlendi. Kursta başarıl olan 62 personele sertifikaları törenle verildi.

Koruma Dairesi Başkanı Hüseyin Tunçoğlu, konuşmasında, eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Gaziantep polisine yönelik yapılan anketlerde güvenme oranın çok yüksek olduğunu belirten Tunçoğlu, bu konuda memnuniyeti dile getirerek, eğitim süresince ev sahipliği yapan İl Emniyet Müdürümüz Süleyman Oğuz ve eğitimcilere teşekkür etti.

Süleyman Oğuz da son yıllarda polis teşkilatının güvenilir bir kurum haline gelmesinin aldığı eğitimlerine borçlu olduğunu, polis teşkilatının sürekli eğitimle kendisini yenilediğini belirterek, kamuoyunda prestij, güvenilirliği kazanmanın yolunun eğitimden geçtiğini kaydetti. Oğuz, "Gaziantep'te 2 yıl önce geldiğimde yaptığımız polisime güveniyorum anketinde yüzde 60 oran vardı. Bu yıl üniversitemizle birlikte yapılan anketlerde Gaziantep polisine güvenme oranını yüzde 90.44'e çıktı. Bu teşkilatımız için gurur verici bir sonuçtur" dedi.

-Olay Medya, İphone ve Android işlemcili telefonlarda

Gaziantep Olay Medya Grubu bünyesinde bulunan Olay TV, Olay FM ve Olay Gazetesi'nin internet haber sayfası artık İphone telefon, İpad ve Android işlemcili telefonlardan takip edilebilecek.

Olay Medya Grubu'nun internet haber sayfasından, son dakika haberleri, ekonomi haberleri, programlar, sporla ilgili haberler okunabilecek.

İsteyenlerin bu uygulamayı indirmeleri için ya İphone ya da bilgisayarlarından Apple Store'a girmeleri ve Gaziantep Olay Medya'yı arattırmaları yeterli olacak. Uygulamayı ücretsiz olarak telefonlarına indirebilecekler.

-İslahiye'de cezaevinde tatbikat

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Ceza ve Tevkif Evi'nde tatbikat yapıldı.

İslahiye Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen tatbikat senaryosu gereği Hacıali Öztürk Mahallesi'ndeki Ceza ve Tevkif Evi'nde isyan çıktı. İhbar üzerine jandarma, polis, itfaiye ve Tedaş ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Bölgeye gelen emniyet güçleri, olayın tatbikat olduğunu burada öğrendi.

Adalet Bakanlığı genelgesi kapsamında periyodik olarak yapılan tatbikatla Ceza ve Tevkif Evi'nde herhangi bir afet ve olağanüstü durumla ilgili güvenlik güçlerinin, sağlık ekiplerinin, itfaiye ve diğer kurumların olay yerine ne kadar zamanda ulaştıkları ölçülerek birimlerin muhtemel bir olaya karşı ne kadar hazır olduklarının değerlendirildiği belirtildi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Süleyman Oğuz Hollanda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title