Haberler

Gaziantep'ten Dünyaya Tonlarca Baklava

GAZİANTEP'te, Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçi ve yurtdışından alınan siparişleri yetiştirmek için baklava imalathanelerinde 24 saat mesai yapılıyor.

GAZİANTEP'te, Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçi ve yurtdışından alınan siparişleri yetiştirmek için baklava imalathanelerinde 24 saat mesai yapılıyor. Kentte günde üretilen ortalama 25 ton baklavanın yarısı, yurt içinin yanı sıra birçok ülkeye de kuryeler aracılığıyla gönderiliyor.

Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı nedeniyle yurtiçi ve yurtdışından alınan siparişleri yetiştirmek için gece- gündüz mesai yapıyor. Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine tereyağı ve fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat pişirildikten sonra şerbetle hazır hale getiriliyor. Kentte bayram nedeniyle günde ortalama üretilen 25 ton baklavanın yarısı paketlenerek yurtiçindeki kentlerin yanı sıra yurtdışına da kargo ve kuryeler aracılığıyla müşteriye ulaştırılıyor. Kilosu 60 liradan başlayan baklava üretimi için kentteki tüm imalathanelerde yoğun çaba harcanıyor.

Online satışla birlikte baklavaya talebin arttığını belirten Ayıntap Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye'deki bütün şehirlere baklava gönderiyoruz. Bu yıllarda baklava siparişleri biraz daha arttı. İnsanlar Gaziantep'e gelip burada baklavayı tattıklarında şaşıyorlar. Burada baklava yedikten sonra 'Biz bugüne kadar ne yiyorduk?' diyorlar. Bundan dolayı işlerimiz biraz daha arttı. Tabi bunu kargolar ve kuryeler aracılığıyla Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyoruz. Bu da bizim işlerimizin biraz daha artmasına vesile oldu. Gaziantep'te bütün imalathaneler tam kapasite çalışıyor. Ortalama Gaziantep'te 25 ton ürün çıkıyor. Bunun yüzde ellisi de kuryeler ve kargolar aracılığıyla Türkiye ve dünyanın her tarafına gönderiliyor. İyi baklavanın kilosu 60 liradan başlıyor, 90 liraya kadar çıkıyor. İyi baklava görüntüsünden kendini belli eder. Canı baklava çekenler Gaziantep'te online satış sayesinde bir gün sonra Türkiye'nin her tarafından bu lezzetin tadına bakabiliyor."

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title