Haberler

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Tepkiler

Gaziantep'teki terör saldırısını kınayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Önce Gezi olayları, ardından 17-25 Aralık darbe girişimi, daha sonra Kobani olayları, ardından yine aynı şekilde çözüm sürecini baltalayan devrimci sokak savaşları diyerek Türkiye'deki masum insanlara karşı canlı bombalarla Türkiye'yi terbiye etmek istiyorlar.

Gaziantep'teki terör saldırısını kınayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Önce Gezi olayları, ardından 17-25 Aralık darbe girişimi, daha sonra Kobani olayları, ardından yine aynı şekilde çözüm sürecini baltalayan devrimci sokak savaşları diyerek Türkiye'deki masum insanlara karşı canlı bombalarla Türkiye'yi terbiye etmek istiyorlar." dedi.

Özdağ, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde katıldığı cenaze töreni sonrasında, gazetecilere Gaziantep'teki terör saldırısına yönelik açıklamada bulundu.

Gaziantep'te insanların mutlu günlerinde terör saldırısına maruz kaldıklarını belirten Özdağ, "Egemen güçlerin taşeronları, vesayetçi uzantıları, adları DAEŞ, IŞİD olan, DHKP-C, TİKKO, YPG, PKK olan illegal terör örgütleri Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik operasyonlar yapıyorlar." dedi.

Türkiye'de daha önce yaşanan olaylara dikkati çeken Özdağ, şunları söyledi:

"Önce Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani olayları, ardından yine aynı şekilde çözüm sürecini baltalamaya yönelik 'devrimci sokak savaşları' denilerek masum insanlara karşı canlı bombalarla Türkiye'yi terbiye etmek istiyorlar. Biz bu devleti sokakta bulmadık. Bin yılda vatan inşa ettik ve demokrasiyi, cumhuriyeti içselleştirdik. Zenginleşmek ve özgürleşmek istiyoruz. Bu topraklarda istiklalin ve istikbalin ümidi olmak istiyoruz. Fakat birileri dün yine hunharca, alçakça bir saldırıyla 50 masum vatandaşımızı katletti. O insanların hayallerini ve geleceklerini ellerinden aldılar. Bu hain saldırıda ölenlere rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara da Allah'tan acil şifalar diliyoruz."

"Demirtaş, PKK'ya da çağrıda bulunsun"

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da "hep birlikte olalım" demesinin önemine dikkati çeken Özdağ, bunun önemli bir vurgu olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Demirtaş aynı zamanda PKK'ya da çağrıda bulunmalıdır. PKK eylemlerini terk etmelidir. Canlı bomba olmaktan, askerlerimizi, polisimizi, korucularımızı öldürmekten vazgeçmelidir. Gidecekleri bir yer yoktur. Yapacakları tek şey Türkiye'nin kalkınmasına ket vurmak, geciktirmektir. Gelin Kürt'ü, Türkmeni, Alevisi, Sünnisi ile, sağcısı, solcusu ile hep beraber olalım. Bu birlikteliği sağlayabilirsek egemen güçlere verebileceğimiz en güzel cevap olur. Başka bir Türkiye, başka bir vatan yok. Son kalemiz burası. Suikastlerle, bombalarla bu tür olayları devam ettirmek isteyenlere karşı bir olalım, beraber olalım. Diz çökmeyeceğiz, tarih sahnesindeki görevimizi inşallah layıkıyla yerine getireceğiz. Türk dünyası, Araplar, Kürtler bize ümitle bakıyor. Mazlum halklar bize umutla bakıyorlar. Bu nedenle bu topraklarda büyürsek geleceğimiz de aydınlık olacaktır inşallah. Geleceğimizi karartmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Özdağ Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title