Haberler

Gaziantep'teki Kursiyerlere "Hijyen" Anlatıldı

Şahinbey Belediyesi Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi'nde "bayan kuaförlüğü" eğitimi gören 38 kursiyerlere yönelik hijyen semineri verildi.

Şahinbey Belediyesi Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi'nde "bayan kuaförlüğü" eğitimi gören 38 kursiyerlere yönelik hijyen semineri verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi'nde görevli biyolog Aysun Bozkurt tarafından gerçekleştirilen seminerle, Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisinde kuaförlük eğitimi alan kursiyerlere hijyen şartları anlatıldı.

Mikropların bulaşmasının basit uygulamalarla ortadan kalkacağını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bu seminerleri sadece kuaförlük mesleğindeki kişilere vermiyoruz. Gıda sektöründe uğraşan bütün kesimlere de veriyoruz. İnsan sağlığı için hastalıkların bulaşmasını engellemek için yapılan uygulamalardan bahsediyoruz. Mikroplar daha çok ellerimizden bulaşıyor, örneğin gıdayla uğraşan birisinin bonesiz ve eldivensiz gıda malzemelerine dokunmasının hijyenik olmadığını dile getiriyoruz. Hem özel hayatlarında, hem iş hayatlarında toplumun her kesiminde bu kurallara uyulması gerek."

Belediye bünyesindeki sosyal tesislerde meslek sahibi olmak için eğitim gördüklerini belirten kursiyerler de verdiği destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Belediyesi Kürşad Tüzmen Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title