Haberler

Gaziantep'te Yemek Yarışması Düzenlendi

Gaziantep Aşçılar Derneği, (GASDER) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksek Okulu iş birliğinde yemek yarışması düzenlendi.

Gaziantep Aşçılar Derneği, (GASDER) Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksek Okulu iş birliğinde yemek yarışması düzenlendi.

GASDER Başkanı Battal Yıldırım, Gaziantep Üniversitesindeki amfi tiyatroda düzenlenen yarışmada toplumsal duyarlılık projesi kapsamında bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin 21 ilinden 100 şef ile 10 ilinden gelen öğrencilerin yarışma için Gaziantep'te bulunduğunu aktaran Yıldırım, "Toplumsal duyarlılık kapsamında mesajlar vermek ve geleneksel mutfağımıza sahip çıkalım istedik. Bugün de bayat ekmekle yemekler yapıldı. Nineler torunlarıyla yemek yapacak. Herkes kendi kültürüne sahip çıkarsa Türk mutfağı daha iyi yere gelecek. Zaten hakettiği yerde daha üst tabakaya yükselir." diye konuştu.

Şef Rafet İnce de GASDER tarafından düzenlenen yarışmada Gaziantep'in yöresel yemekleri dışında ilkleri gerçekleştirdiklerina dikkat çekti.

İnce, öğrencilereden, israf edilen ekmeklerden bir başlangıç yemeği, bakliyattan da bir ana yemek yapmalarını istedilerini dile getirdi.

Bu yılın bakliyat yılı olduğunu anmsatan İnce, "Anadolu mutfağının içerisinde olan bakliyat bizim bütün yörelerimizde var. Bakliyat yılında bakliyat yemeklerinin yapılmasını istedik." dedi.

Türkiyenin 7 bölgesinden gelen öğrencilerin, bakliyat ve bayat ekmekle yemekler yaptığını belirte İnce, şöyle konuştu:

"Öğrenciler bugün müthiş yemekler yaptılar. Örneğin bayat ekmekten kazandibi tatlısı bekler miydiniz. Çok önemli bir şey. Tahıl çorbasının içerisinde mahlep bekler miydiniz. Damlasakızını sütlaçta kullanabilirsiniz ama bugün Gaziantep Üniversitesin'deki çocuklar mercimek çorbasında kullandı işte olması gereken bu. Çocuklarımız müthiş bir enerjiyle, heyecanla yarışıyor. Bu güzel ülkemizin turizm yemek kültürüne öncülük eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e çok teşekkür ediyoruz. Türk mutfağına Gaziantep tarafından sahip çıkıldı. Diğer il yöneticilrimizin de bu kenti örnek almasını istiyoruz. Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin gibi illerde de bu faaliyetlerin olmasını bekliyoruz."

Etkinlikler gün boyunca devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title