Haberler

Gaziantep'te "Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı"

Gaziantep'te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Gaziantep'te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gül, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, israfı önleyip, kaynakları daha verimli kullanarak yarınlara daha temiz bir çevre bırakılabileceğini söyledi.

Dünyada yaklaşık 7 milyar insanın bulunduğunu ve bunun iki katı da gıda üretilmesine rağmen toplumun yarısının bir şeklide yoksulluk ve açlıkla burun buruna geldiğini hatırlatan Gül, kaynakların verimli kullanılmadığını ve dünyanın her tarafında israfın giderek büyüdüğünü dile getirdi.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde "Sıfır Atık" sosyal sorumluluk projesinin başlatıldığını anımsatan Vali Gül, Gaziantep'in sıfır atık projesinin Türkiye'de en iyi uygulanan iller arasında olduğunu kaydetti.

Kurumlarda, okullarda, çocuklarda sıfır atık anlayışının yerleşmesi gerektiğini vurgulayan Vali Gül, şunları aktardı:

"Kurumlarda, ev hayatında bu tüketim alışkanlığı temposu yavaşlatılmadığı müddetçe bireysel ve kurumsal sıkıntılar devam edecek, her gün bir ağaç diksek yine yetmeyecek. Bunun için hep birlikte el ele vererek üzerimize düşen görevleri koordineli bir şeklide iletişim içerisinde yapacağız. Başarısızlık söz konusu değil, bütün şartlar şehrimizin, kurumların, bireysel anlamda bizlerin lehine."

Etkinlikte, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Allan da sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şehitkamil Gaziantep Güncel Haberler

title