Haberler

Gaziantep'te Sağlık Yatırımları

Sanayi ve Ticaret Alanındaki Gelişmişliğiyle Ülkenin Önde Gelen İllerinden Biri Olan Gaziantep'te, Son Yıllarda Sağlık Alanında Önemli Yatırımlar Gerçekleşti.

Sanayi ve ticaret alanındaki gelişmişliğiyle ülkenin önde gelen illerinden biri olan Gaziantep'te, son yıllarda sağlık alanında önemli yatırımlar gerçekleşti.

Gaziantep'te, sağlık sektörünün son yıllarda hareketlendiğini gözlemleyen büyük sağlık grupları kente hastane yatırımına başladı.

Sanko Holding'e bağlı Sani Konukoğlu Hastanesi yaklaşık 35 milyon dolarlık bir yatırımla kapasitesini 2 katına çıkaracak. Kamu sağlık yatırımlarının artarak devam ettiği şehirde, özel sektörün yatırımları da hız kazandı.

Son bir yılda 2 özel hastanenin açıldığı şehirde, Sani Konukoğlu Hastanesi'nin yanı sıra Gaziantep Amerikan Hastanesi, Hayat Hastanesi Tam-Med Hastanesi, Yılmazer Hastanesi, Hatem Hastanesi, Primer Hastanesi ve Gaziantep Tıp Merkezi olmak üzere 8 özel hastane faaliyet gösteriyor.

Sanko Holding bünyesindeki Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, yeni yatırım kararı alarak ek bina inşaatına başladı. 2008 yılı sonunda faaliyete geçeceği bildirilen hastanenin ek binası, 13 kattan oluşacak. Bu bölümde, acil servis, radyoloji ünitesi, günlük bin 500 poliklinik muayene kapasitesine sahip 85 poliklinik odası, 3 doğum salonu, yeni doğan yoğun bakım (18 kuvözlü), 8 ameliyat salonu ve 6 üniteli 105

yataklı yoğun bakım ünitesi bulunuyor.

Hastane ek binasında kafeterya, konferans salonu, bekleme salonları, 3 sedye asansörü ve bodrum katında 350 araçlık otopark yer alacak. Hasta katlarında 175 hasta odasıyla beraber, her 2 binada toplam 430 yatak kapasitesine ulaşılacak. Bu binanın tamamlanmasından sonra, mevcut hastane binası, KVC-Kardiyoloji birimine dönüştürülecek ve yeni diyaliz ünitesi ile daha donanımlı hale getirilecek.

MEDİCAL PARK SAĞLIK GRUBU

Medical Park Sağlık Grubu'nun yaklaşık 20 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiği Medical Park Gaziantep Hastanesinin bu ay içinde hizmete açılacağı öğrenildi.

Yaklaşık 400 kişinin istihdam edileceği hastane, 150 yatak kapasitesine sahip olacak. 30 yataklı yoğun bakım ünitesinin kurulacağı Medical Park Gaziantep'te, kalp-damar cerrahi servisi, nükleer tıp ve radyo terapi üniteleri de bulunacak.

ALMAN HASTANESİ ANLAŞMA İMZALADI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 9 yeni hastane açmayı planlayan Universal Hospitals Group, Gaziantepli Acarsan Grupla yaptığı anlaşma çerçevesinde, 2009 yılında Alman Hastanesi'ni hizmete açacak.

Branşlaşma üzerine kurulan Dünya Göz hastanesi'nin de Gaziantep'te şube açacağı öğrenildi.

Gaziantep'te ayrıca, son birkaç yılda hemodiyaliz, tıp, özel poliklinik, dal merkezi, muayenehane, fizik-tedavi laboratuvarı, bakteriyoloji ve röntgen laboratuvarları ile sağlık kabini, ecza deposu, güzellik salonu ve güzellik merkezlerinden oluşan 200 civarında özel sağlık birimi de hizmete girdi. Şehirde kamunun sağlık yatırımları da her geçen gün artıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title