Haberler

Gaziantep'te Pentex Fuarı Açıldı

GAZİANTEP'te bu yıl 8'incisi düzenlenen Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX) törenle açıldı.

GAZİANTEP'te bu yıl 8'incisi düzenlenen Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX) törenle açıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, bürokratlar, STK temsilcileri ile işadamları katıldı. Açılış öncesi konuşan Vali Gül, Gaziantep'in dışarıdaki imajının çok kaliteli olduğunu belirterek, şöyle dedi

Gaziantep dışarıdan bakıldığında çok kaliteli bir imaja sahip, kardeşliğin, beraberliğin, iş yapma kültürünün olduğu bir şehir. Gaziantep bunun karşılığında nereden ne takip ettiyse alır. Yaklaşık 80 gündür buradayız. 80 günde 8 bakanımızı misafir ettik. ve buraya gelen bakanlarımızın düşüncesi Gaziantep'in her şeyin en iyisini hak ettiği yönünde oldu. Son 3 ayda yaklaşık 2 milyar lira yatırım hamlesi başlattık. İnanıyorum ki bu daha fazla olacak. Denizi olmadan 7 milyar dolar ihracat yapan bir şehir her şeyin en iyisine layık. 12 milyar dolar dış ticaret hacmi olan komşusuyla, Suriyelilerle bile şu savaş ortamında 500 milyon dolar ihracat yapan bir şehir. Hiçbir savaş sonsuza kadar sürmüyor. Bir gün Suriye'de barış hakim olacak. O zaman Gaziantep ihracatını 5'e katlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ise fuar şehri olmanın ne kadar önemli olduğunu ifade ederek, Fuarlar şehri olmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle bu coğrafyada güçlü olmaktan başka çaremiz yok. Çok üretmemiz, satmamız lazım. Üretip, satarken yüksek teknolojiye geçip, rekabet etme gücümüzü arttırmamız lazım. Artık kimse komşusuyla rekabet etmiyor. Amerika'yla, Çin'le rekabet ediyor. Küreselleşmenin en ağır boyutunu yaşıyoruz diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, açılışını yaptıkları ve 26 Ocak'a kadar açık kalacak olan fuardaki stantları gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Fatma Şahin Orta Doğu Gaziantep Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title