Haberler

Gaziantep'te 'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri' Konulu Panel Düzenlenecek

Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Faruk Demir, Haftasonu Gerçekleştirecekleri 'Küresel Isınma ve Tarıma Etkileri' Konulu Panelin Gaziantepli Çiftçiler ve Tarımla İlgili Kurum ve Kuruluşlar İçin Çok Faydalı Olacağını Söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Faruk Demir, haftasonu gerçekleştirecekleri 'Küresel ısınma ve tarıma etkileri' konulu panelin Gaziantepli çiftçiler ve tarımla ilgili kurum ve kuruluşlar için çok faydalı olacağını söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Demir, panele Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Gökhan Günaydın, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Osman Yıldırım'ın katılacağını belirterek, "Ekolojik dengenin korunması ve insan topluluklarının sürdürülebilir gelişiminin sağlanması için, su ve toprak kaynaklarının bugünkü ve gelecekteki ihtiyaçları karşılayabilecek en akılcı şekilde kullanılması gerekmektedir. Günümüzde tarımsal üretim verimini kaliteli tohumlar kullansak dahi ancak sulama ile arttırmamız mümkündür. Gerek yeraltı gerekse yer üstü su kaynaklarımızı temiz ve planlı kullanmalıyız. Türkiye, küresel ısınmanın etkisiyle özellikle yağışların azalması, sıcaklığın ve dolayısıyla kuraklığın artmasına bağlı olarak arazi kullanım şekli ve tarım metodları ile su kaynaklarının kullanımı konusuna özen göstermelidir. Ormanların ve meraların tahrip edilmesinin önüne geçilmelidir. Açık kanallarda taşınan su ile yapılan, 'salma sulama' yöntemlerinden vazgeçilmelidir. Damla sulama başta olmak üzere, suyu tasarruflu kullanan, toprakta tuzlulaşma, alkalileşme, çoraklaşma sorunu yaratmayan çağdaş tekniklerin uygulanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Demir, 17 Kasım Cumartesi günü Gaziantep Ticaret Odası meclis salonunda düzenlenecek panele, tarımla ilgili kurum ve kuruluşların, çiftçilerin ve ziraat mühendislerinin mutlaka katılmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

(TB-ST-Y)

14.11.2007 15:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title