Haberler

Gaziantep'te Koroner Bypass Cerrahisi Konferansı

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Birol Yamak, Kalp Hastalığından Korunmak İçin Hayvansal Yağlardan, Kırmızı Etten, Sigara ve Stresten Uzak Durulması Gerektiğini Söyledi.

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Birol Yamak, kalp hastalığından korunmak için hayvansal yağlardan, kırmızı etten, sigara ve stresten uzak durulması gerektiğini söyledi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde, halka açık konferanslar kapsamında, 'Koroner Bypass Cerrahisi' konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Birol Yamak, "Kalp hastalığından korunmak için hayvansal yağlardan, kırmızı etten, sigaradan ve stresten uzak durulmalı. Hekim tarafından önerildiği takdirde koroner bypass ameliyatı olmaktan çekinilmemeli" dedi.

Ailesinde kalp hastalığı olanlar, hipertansiyonu, diyabeti ve kan kolesterol değerleri yüksek bulunan hastaların yılda en az bir kez doktor kontrolünden geçmeleri gerektiğini ifade eden Yamak, doktorların önerilerinin titizlikle uygulanması gerektiğini ifade etti.

Teknolojideki hızlı ilerlemeler, cerrahi deneyimin artması sonucu koroner bypass cerrahisinin korkulu olmaktan çıktığının altını çizen Doç.Dr. Birol Yamak, "Hastanemiz , kalp ve damar cerrahisi konusunda Gaziantep'in yanı sıra, bölgenin çözüm merkezi konumundadır. Koroner bypass ameliyatı olmak için, büyük şehirlere veya yurtdışına gidilmesine gerek yoktur. Kalp hastalıklarında meydana gelebilecek gecikme telafi edilemez. Hastanemizin Kardiyovasküler Cerrahi Servisi ve ameliyathanemiz gerek cerrahi tedavi, gerekse yoğun bakımın şartlarıyla kalp rahatsızlıklarının tedavisine en kısa sürede müdahale edecek şekilde düzenlenmiştir" diye konuştu.

Doç.Dr. Birol Yamak, konferans sonunda katılımcıların konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

(ST-ST-Y)

31.03.2007 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title