Haberler

Gaziantep'te Karne Dağıtım Töreni

2012 eğitim-öğretim yılı, yıl sonu karne dağıtım töreni yapıldı.

2012 eğitim-öğretim yılı, yıl sonu karne dağıtım töreni yapıldı.

Şahinbey İlçesi'nde bulunan Dr. Nilüfer-Mustafa Özyurt İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Halil Macızıoğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Hayırsever Dr. Nilüfer Özyurt, çok sayıda öğrenci ile veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Ekrem Serin, "Artık hepimiz çok iyi biliyoruz ki, eğitim, insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden bir tanesidir. Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üreten toplumlardır. Türkiye 75 milyonluk nüfusuyla bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen, önüne çıkan sorunları çözmeye ve günümüzün uygar dünyasında yerini almaya çalışan bir ülkedir" dedi.

Milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu'da eğitimin önemine değinerek, gelişmiş toplumların okuyarak kazandığından bahsettiler.

Anne ve babaların karnesi zayıf olan çocuklarına da sahip çıkması gerektiğini söyleyen Vali Erdal Ata ise, "8 aylık dönemde öğrenci ve öğretmenlerimizin yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerini kutluyorum. Takdir ve teşekkür alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Karnesi zayıf olan öğrencilerimizde üzülmesin, aileleri de onları üzmesinler. İnanıyorum ki, yaz döneminde çalışarak ileriki eğitim yılında daha başarılı olurlar. Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek yolu var o da eğitimdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından minikler tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi herkesin büyük beğenisini topladı. Birbirinden güzel yöresel oyunlar oynayan minikler gösteri sonunda adeta alkış yağmuruna tutuldular. Gösterilerin ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalarda bulunarak şiirler okudular. Vali Erdal Ata, 2011-2012 eğitim-öğretim dönemindeki en başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. Öğrencilere hediyelerinin verilmesinden sonra ise Vali Erdal Ata ve milletvekilleri ile diğer protokol üyeleri sınıflara çıkarak öğrencilere karnelerini verdiler. Program, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde verilen kokteylin ardından son buldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Erdoğan Derya Bakbak Nejat Koçer Erdal Ata Politika Güncel Haberler

title