Haberler

Gaziantep'te 'Hidrolik Pnömatik Konferansı'

Makine Mühendisleri Odası (Mmo) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, Terör Sorununun Sanayileşme ve Demokratikleşmenin Daha da Gelişmesiyle Çözülebileceğini Söyledi. Peri, Sanayide Gelişmiş ve Demokratik Toplumlarda Bu Tür Sorunların Görülmediğine Dikkat Çekerek, "Bu İki Olgu Geri Kalmışlık, Yolsuzluk ve Yoksulluğu Bitirerek Terörü Ortadan Kaldırır" Dedi.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, terör sorununun sanayileşme ve demokratikleşmenin daha da gelişmesiyle çözülebileceğini söyledi. Peri, sanayide gelişmiş ve demokratik toplumlarda bu tür sorunların görülmediğine dikkat çekerek, “Bu iki olgu geri kalmışlık, yolsuzluk ve yoksulluğu bitirerek terörü ortadan kaldırır” dedi.

Grand Otel’de düzenlenen ‘Hidrolik Pnömatik Konferansı’nın açılışında konuşan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Peri, oda olarak mesleki sorunların yanı sıra tüm toplumsal sorunlara duyarlı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Meslek örgütü olarak kongre, sempozyum, seminer ve basın bildirileri ile topluma olan sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Peri, toplumsal sorunların çözümünde demokratikleşme kadar sanayileşmenin de etkili olduğunu belirterek, “Bu nedenle sanayiimizin sorunlarına her zaman duyarlı olduk. Her zaman söylediğimiz gibi teşvik sorunu sanayiimizi olumsuz etkiliyor. Özellikle teşvik dışında kalan iller başta olmak üzere imalat sektörünü geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Ulus olarak pek çok şeyi başaracak güçte olduğumuza dikkat çeken Peri, “Bugün Kilis zeytincilikte, Kahramanmaraş biber veya dondurmada, Şanlıurfa tarımda teşvik edilseydi bu iller dünyada marka olurdu. Gaziantep’te de özellikle makine imalat sanayisinin teşvik edilmesi gerekiyor. Bunu yapmazsak geleceğe emin adımlarla yürüyemeyiz” şeklinde konuştu.

Son günlerde yeniden artışa geçen terör olaylarına da değinen Peri, “Bu sorun sanayileşme ve demokratikleşme ile çok ilgili. Sanayileşmenin olmadığı yerlerde yolsuzluk, yoksulluk ve geri kalmışlık artar. Bunlar da terör olaylarını tetikler. Gelişmiş ülkelerin böyle sorunları olmadığını dikkate alırsak sanayi ve demokrasinin önemini daha iyi anlarız” dedi.

MMO İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya'nın konuşmasıyla devam eden konferansta çok sayıda akademisyen ve uzman konuyla ilgili bildirilerini sundu. Gün boyu süren konferansı çok sayıda sanayici, mühendis ve öğrenci izledi.

(ST-ST-Y)

10.11.2007 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title