Haberler

Gaziantep'te Gezi Parkı Protestosunda Kavga

Güncelleme:

Gaziantep'te yaklaşık 10 bin kişi, Taksim Gezi Parkı'na AVM yapılmasına karşı protesto etmek için bir araya geldi.

Gaziantep'te siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin organizasyonu ile yaklaşık 10 bin kişi, Taksim Gezi Parkı'na AVM yapılmasına karşı çıkan gruba yönelik polis müdahalesini protesto etmek için bir araya geldi. Saat 19.00'dan itibaren gruplar halinde Kırkayak Parkı'na gelen kalabalık, kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde döviz ve pankartlar taşıyıp, hükümet aleyhine slogan atan gruba türkücü Yavuz Bingöl, Erdal Erzincan ile özel bir televizyon kanalında yayınlanan Karagül dizisinde rol alan bazı oyuncular da katılarak destek verdi. Polisin güzergah üzerinde yoğun önlem aldığı protestoda, binlerce kişi sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'na geldi. Burada slogan atan grup daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı okudu. 'Direnişe devam' ve 'Hükümet istifa' sloganı atan kalabalıkta aralarında genç kızların da bulunduğu bir grup ise ellerindeki şişelerde bulunan alkolden içip alkol satışına ilişkin düzenlemeyi de protesto ettiklerini söyledi. Gruptakiler hep birlikte 10'uncu Yıl Marşı'nı okudu.

19 YAŞINDAKİ GENÇ KAVGADA YARALANDI

Demokrasi Meydanı'nda halay çekerek ve slogan atarak Taksim'deki olayları protesto eden 2 grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada; 2 grup üyeleri birbirlerine kemerleri ile saldırıp, tekme tokat kavga etmeye başladı. Meydanda bulunanların engel olmaya çalıştığı kavga sırasında 19 yaşındaki Hüseyin Korkmaz, kırık şişe ile bacağından yaralandı. Kim tarafından yaralandığı bilinmeyen genç, olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası, çağrılan ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanılan Korkmaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Binlerce kişi yaklaşık 3 saat boyunca Gezi Parkı'ndaki olayları protesto ettikten sonra gruplar halinde dağılmaya başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Bingöl Gaziantep Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title