Haberler

Gaziantep'te "Gerçek Akdeniz" Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Tanıtım Kampanyası Çerçevesinde Yürütülen "Gerçek Akdeniz" Projesi Kapsamında Düzenlenen Tanıtım Günlerinin 4.'sü Ankara, Kayseri ve Adana'nın Ardından Gaziantep'te Yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Tanıtım Kampanyası çerçevesinde yürütülen "Gerçek Akdeniz" projesi kapsamında düzenlenen tanıtım günlerinin 4.'sü Ankara, Kayseri ve Adana'nın ardından Gaziantep'te yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tanıtım günlerine Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu ile çok sayıda acente temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, "Tanıtım günleri için 7 il tespit edilmiş ve bugün Gaziantep'te tanıtım toplantısı yapılıyor. Ancak Gaziantep'i GAP bölgesi içinde düşünmeli ve GAP'ı bir bütün olarak ele almalıyız. Biz KKTC'ye turist gönderebileceğimiz gibi KKTC'den de GAP bölgesine turist gelişini sağlamalıyız. Karşılıklı yolcu gönderimlerimiz olmalı" dedi.

KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu da konuşmasında, KKTC'nin mevcut turizm durumu ve Türkiye pazarına sağladığı teşviklerle ilgili bilgi verdi. Son 5 yıl içinde 5 yıldızlı otel sayılarının arttığını buna bağlı olarak yatak kapasitelerinin de arttığını belirten Muslu, "KKTC'de 11 5 yıldızlı otel olmak üzere toplam 115 turistik tesis bulunuyor. Toplam yatak kapasitesi ise 15 bin 832. Ancak inşaat halinde olan turistik 45 tesisin de tamamlanmasıyla birlikte yatak kapasitesi 26 bin 700'e çıkacak. 2012 yılında ise yatak kapasitesini 30-35 binlere çıkartmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Muslu, KKTC'deki turizm çeşitliliği hakkında da bilgi vererek, "Turizm alanlarımız kitlesel turizme cevap verebilecek hizmet kapasitesine sahip olmakla birlikte, turizmde farklılık oluşturan Eko-Agro turizminin de pek çok unsurunu da barındırmaktadır. Golf turizmi, scuba diving, yatçılık ve kongre turizmi olanakları sunuyoruz" şeklinde konuştu.

KKTC'nin kimlikle seyahat edilebilen bir ülke olduğunu vurgulayan Muslu, KKTC'nin Türkiye ile çok ortak yanının olduğunu söyleyerek, "Türkiye pazarına bir çok olanak tanıyoruz. Yaptığımız teşviklerden biri de KKTC'ye turist getiren tur operatörlerine konaklama sürelerine göre 15 ile 30 dolar arasında teşvik sağlıyoruz" dedi.

Muslu, 2007 rakamlarına göre turizm faaliyetlerinde bulunan yaklaşık 5 milyon Türkiyeli turistin sadece 265 bin 273'ünün Kuzey Kıbrıs'ta konakladığını ifade ederek bu sayıyı yeterli görmediklerini, bu sayıyı arttırabilecek olanak ve kapasiteye sahip olduklarını dile getirdi.

Tanıtım toplantısında daha sonra Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Temsilcisi Süleyman Yalın, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Temsilcisi Uğur Dereli, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Dener Öymen, Restorancılar Temsilcisi Güler Küsbeoğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları Temsilcisi Ali Gökhan konuyla ilgili birer sunum yaptı.

Konuşmaların ardından "Gerçek Akdeniz" tanıtım filmi izlendi ve turizm acentelerinin görüş alışverişinde bulunduğu bir workshop gerçekleştirildi.

(SMR-OÇ-Y) 29.05.2008 19:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title