Haberler

Gaziantep'te 'Geleceğin Mühendisleri' Projesi Tanıtıldı

Gaziantep'te 'Geleceğin Mühendisleri' projesi tanıtıldıGAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi ve Limak Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Geleceğin Mühendisleri' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Gaziantep'te 'Geleceğin Mühendisleri' projesi tanıtıldı

GAZİANTEP'te, Büyükşehir Belediyesi ve Limak Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Geleceğin Mühendisleri' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yazar Şermin Çarkacı, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Pilot şehir olarak ilk defa Gaziantep'te uygulanacak projede okul öncesi dönemdeki çocuklara mühendisliğinin sevdirilmesi amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilgiye sahip olan medeniyetlerin daima dünyayı yönettiğini ve medeniyetlere yön verdiğini söyledi. Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması için bilgiyi elinde tutması ve insana yatırım yapması gerektiğini belirten Şahin şöyle konuştu:

"Hepimizin bir yaşam hikayesi, bir çalışma hayatı ve hepimizin hedefleri var. Hedeflerimize ulaşmamız için dünyayı çok iyi anlamamız gerekiyor. Geçmişten günümüze dünya nereye gidiyor, dünyada durum nedir diye bakıldığı zaman bilginin güç olduğunu görürüz. Medeniyet dönemlerine baktığımızda bilgiye sahip olanlar, bilgiyi elinde tutanlar, bilgiye yön verenler dünyayı yönetiyor. Bizimde bilgiye ulaşmak ve bilgiye yön verenlerden olmamız gerekiyor. Ülke olarak bizim 2023 ve 2071 gibi hedeflerimiz var. Peki, bu hedeflerimize nasıl ulaşacağız. Yapmamız gereken şey net hedeflerimizi masaya koymak ve tek tek üstünden geçmektir. Teknoloji çağının en büyük kaynağı insan ise bizimde insana yatırım yapmamız gerekiyor. İnsan hayatının en şekillendiği en önemli devre 0-6 yaş grubudur. Bu projemizle çocuklarımıza yatırım yapıyoruz ve hedeflerimize ulaşmak için büyük bir adım atıyoruz."

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ise mühendisliği okul öncesi dönemdeki çocuklara da sevdirebilmek için 'Evin Küçük Mühendisleri' projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Evin Küçük Mühendisi projemizde okul öncesi çağdaki çocuklarımızı matematiksel ve fiziksel algılarını geliştirerek, mühendislik mesleği ile tanışmalarını hedefliyoruz. Hedefimizde çocukların en çok hayal kurduğu dönem olan okul öncesi dönem var. Çünkü mühendislik hayal kurmakla başlar ve bizde hayallerin gerçekleşmesinde bu projemiz ile destek olmak istiyoruz. Projemizin ilk uygulamasını Gaziantep'te hayata geçiriyoruz ve buradan Türkiye geneline yaymayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Limak Holding Fatma Şahin Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title