Haberler

Gaziantep'te Fetö/pdy Davası

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, terör örgütüne üye oldukları ve aralarında şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 69'u tutuklu 150 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, terör örgütüne üye oldukları ve aralarında şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 69'u tutuklu 150 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep Bölge Adliyesinde bulunan 7. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülmeye başlayan duruşma bugün de devam etti. Tutuklu sanıklardan M.E.E. etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı Ercan Kumhak, tutuklu sanık M.E.E'nin konuşması sırasında, diğer tutuklu sanıkların arasından ayrılmasını, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden sanıkların yanına oturmasını istedi. Yerini değiştirdikten sonra konuşmasına devam eden sanık M.E.E, örgütte bulunduğunda hiçbir zaman suç işlemek kastında olmadığını belirterek, "Din, millet ve insanlığa hizmet adıyla kandırıldım ve kullanıldım. Bu yapıyla bağı olan bazı insanların devlete sızma, soru çalma, darbe teşebbüsünde bulunma gibi boyutları vardı." dedi.

Örgütle 2007 yılında KKTC'de üniversiteyi kazanmasıyla, devlet yurdu olmadığı için FETÖ'nün Lefkoşa'da bulunan Şamilbey Erkek Öğrenci yurduna giderek tanıştığını aktaran M.E.E, mezun olduktan sonra bir süre örgüte ait özel bir okulda çalıştığını ardından Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Cevizli köyüne tayin edildiğini kaydetti.

Siirt yapılanması

Köyde göreve başlayarak, kendisini öğrencilerine adadığını, Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek, öğrencilerini lise sınavlarına hazırlamak istediğini anlattığını ifade eden M.E.E, şöyle devam etti:

"Burada beni okuma salonundan sorumlu Ali Dutar'a yönlendirdiler. Dutar ile görüştüğümde bana yardımcı olacağını söyledi. Dutar, bana 'fakir köy öğrencilerine seminer verir misin?' diye sorunca öğrencilere yardımcı olmak için teklifi kabul ettim. 2014 yılına kadar böyle devam etti. Sonra Dutar, bana öğrencilere daha fazla yardımcı olabilmem için Şirvan ilçesine görevlendirmemin yapılması konusunda yardımcı olabileceğini söyledi, ben de kabul ettim ve ilçe merkezinde çalışmaya başladım. Perşembe günleri Dutar'ın verdiği sohbetlere katılıyordum. Dutar'ın Şirvan ilçesinin sözde imamı ve Siirt ili okuma salonlarından sorumlu il imamı olduğunu öğrendim. Örgüt üyeleri alıştırarak olağanüstü rüyalar ve 'şefkat tokadı' gibi ilahi ritüelleri kullanıyordu. Mesela Aktif Eğitim Sen'e üye olmayı teklif eden Dutar, kabul etmeyince, beni yaptıkları görevlendirmeyle tehdit etti. 2014 yılının Şubat ayında da Bank Asya'ya başka bir bankadan para çekerek yatırmamı istedi."

Daha sonra Siirt'te sohbet toplantılarına katıldığını aktaran M.E.E, bu sohbetlere çevre ilçelerden ve illerdeki üyelerin katıldığını ve toplantıların kalabalık olduğunu anlattı.

Ele başından "büyüğümüz" diye bahsedilirdi

Sohbeti o dönemin sözde il imamı Paşa Kama'nın verdiğini öne süren M.E.E, şunları kaydetti:

"Kama, toplantılarda örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den 'büyüğümüz' diye bahsederdi. Bir keresinde Kama, 'büyüğümüzle 81 ilin imamıyla il imamları toplantısını gerçekleştirdik. 'Ben de sıcağı sıcağına orada getirdiğim notları paylaşmak istiyorum' dedi. Büyüğümüz, cemaat üyelerinin hiçbirinin terörist olmadığını Mısır'da Mursi ve Müslüman Kardeşler ne durumdaysa cemaatin de aynı durumda olduğunu söyledi. Ayrıca toplantı esnasında büyüğümüze bir sürpriz yapıldı. 28 Şubat 2014'te gösterime girecek Sürgün İnek filminin yapım ekibi de oradaydı, filmi büyüğümüze gösterip görüşünü almak istediler. Büyüğümüz, filme onay verdi, hatta ekip, film afişini büyüğümüze imzalattılar. Ben de afişi büyüğümüzden alarak, Siirt'te en az iki bin kişinin izleyeceğine dair söz aldım. Eminim siz de beni mahcup etmezsiniz' demişti."

e posta görünümlü ByLock

Doğu görevinin ardından Gaziantep'e ailesinin yanına dönmek istediğini ancak, Dutar'ın bazı sahabelerin bile Allah yolunda ailelerine itiraz ettiğini örnek göstererek kendisini Siirt'te kalmaya ikna ettiğini ifade eden M.E.E, ardından örgüte ait özel bir yurtta kaldığını dile getirdi.

Bu süreçte talep üzerine "ByLock" isimli programı telefonuna kurduğunu, bu programın çalışması için başka bir program daha kurduğunu anlatan M.E.E, daha sonra e-posta görünümlü bir programla, örgüt imamlarıyla haberleşmeyi sürdürdüğüne değindi.

Duruşma, tutuklu sanıkların dinlenmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Cevizli Şirvan Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title