Haberler

Gaziantep'te Doktorun Hasta Yakını Tarafından Öldürülmesi

Türk Sağlık-Sen Çan Temsilciliği üyeleri, Gaziantep'te bir doktorun bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti.

Türk Sağlık-Sen Çan Temsilciliği üyeleri, Gaziantep'te bir doktorun bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti.

Türk Sağlık-Sen Çan Temsilcisi Ahmet Uçar, Çan Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin önünde yaptığı açıklamada, sağlıkta yaşanan şiddetin Gaziantep'te cinayete dönüştüğünü söyledi.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan'ın, gencecik yaşta servisteki odasında bir hasta yakını tarafından katledildiğini belirten Uçar, sözlü şiddet, darp derken, Gaziantep'te şiddetin artık yerini katliama bırakmasının vahametini anlamak için yeterli olduğunu bildirdi.

Şiddet ve cinayete karşı önlemlerin alınması konusunda gerekli girişimleri yaptıklarını ifade eden Uçar, şöyle dedi:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Türk Sağlık-Sen olarak, Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunmasını istedik. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı'na başvurumuzu da yaptık. Bakanlıkla tüm sivil toplum örgütlerinin bir araya getirilerek ortak bir çalışma yapılmasını istedik. Fakat ne yazık ki şimdiye kadar somut bir adım atılmadı. Gaziantep'te yaşanan bu vahim olay sonrasında artık herkes şapkasını önüne koymalı, düşünmeli ve harekete geçmelidir. Özellikle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için yoğun bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Televizyonlarda kamu spotlarından, hastanelerde hasta ve hasta yakınlarına sağlıkta şiddetle ilgili broşürler verilmesi gibi sosyal çalışmalar gerçekleştirilmelidir. Artık sağlıkta şiddetin ve cinayetin son bulmasını istiyoruz."

Protestoya SES Çan Temsilcisi Kader Dönmez de destek verdi.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Ersin Arslan Gaziantep Çan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title